Πολιτική

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Ζητεί παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την απορρύπανση του Σαρωνικού

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Ζητεί παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την απορρύπανση του Σαρωνικού
Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ζητεί την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την απορρύπανση του Σαρωνικού, προκειμένου να ξεμπλοκαριστούν ορισμένες διαδικασίες.

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής με σκοπό να ξεμπλοκαριστούν ορισμένες διαδικασίες που σχετίζονται με την απορρύπανση στον Σαρωνικό μετά το ναυάγιο του "Αγία Ζώνη ΙΙ".

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι δικαστικές αρχές δεν επιτρέπουν να ξεφορτωτώσει το πετρέλαιο που έχει απαντλήσει το πλοίο «Λασσαία» το οποίο έχει κατασχεθεί μετά τον έλεγχο των λιμενικών αρχών και τον εντοπισμό ποσοτήτων πετρελαιοειδών μιγμάτων στις δεξαμενές έρματος χωρίς παραστατικά.

Ζητήθηκε επίσης η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την διευκόλυνση των διαδικασιών που έχουν να κάνουν με την εξεύρεση άλλου πλοίου για να συνεχίσει την απάντληση από το «Αγία Ζώνη ΙΙ» της εταιρείας FOS Petroleum, συμφερόντων της οικογένειας Κουντούρη η οποία έχει διακοπεί από την Τρίτη το μεσημέρι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του βυθισμένου πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» έχει αντιρρήσεις με τις προτάσεις που γίνονται για συγκεκριμένα πλοία απάντλησης και ζητάει να μεταβούν άλλες εταιρίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments