Πίτερ Αλτμάγιερ: Ο εκλεκτός της Άνγκελα Μέρκελ προσωρινά στη θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Σεπτεμβρίου 2017, 09:12

Ο 59χρονος πολιτικός του CDU, Πίτερ Αλτμάγιερ, σύμφωνα με την «Süddeutsche Zeitung», θα αναλάβει μεταβατικά το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, μετά την αποχώρηση του επί χρόνια υπουργού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποτελώντας επιλογή της Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Σόιμπλε, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να εκλεγεί στις 24 Οκτωβρίου στο ανώτατο αξίωμα του Προέδρου της Γερμανικής Βουλής, επομένως θα μείνει κενή η θέση του υπουργού Οικονομικών ως τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ο οποίος χρονικά τοποθετείται αρκετά αργότερα, ίσως προς τα Χριστούγεννα.

Ο 59χρονος Πίτερ Αλτμάγιερ έχει περιγραφεί ως «ο ισχυρότερος άνθρωπος στο Βερολίνο», από τον Εconomist, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg είναι ο σταθερά φιλοευρωπαίος διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Μέρκελ από το 2013 και έχει επιρροή στο εσωτερικό του κόμματος, περίπου όση και ο Σόιμπλε.

Πρόσφατα, ο Αλτμάγιερ αναφέρθηκε στις θέσεις της Γερμανίας σχετικά με το Brexit, λέγοντας ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε καλή συνεργασία με τους Βρετανούς, προκειμένου να περιορίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις του Brexit όσο το δυνατόν καλύτερα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στον Χριστιανοδημοκράτη πολιτικό είχε ανατεθεί και έφερε εις πέρας την ενεργειακή στροφή από τις κλασικές πηγές στις ανανεώσιμες και κατόπιν υπήρξε πετυχημένος συντονιστής στην κρίση των προσφύγων. 

Το γεγονός ότι ο Αλτμάγιερ στερείται σημαντικών οικονομικών γνώσεων μπορεί να έχει μικρότερη σημασία από το αν η Μέρκελ μπορεί να αντέξει να του αναθέσει μια δουλειά που απαιτεί συχνά ταξίδια στο εξωτερικό.

TAGS: