Αλέξης Τσίπρας: Επαφές με Μέρκελ, Μακρόν και Τζεντιλόνι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Σεπτεμβρίου 2017, 17:45

Ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής, αλλά και του χθεσινού άτυπου δείπνου των ηγετών των κρατών-μελών με αντικείμενο το μέλλον της ΕΕ, είχε την ευκαιρία έχει σύντομες τετ α τετ επαφές με πολλούς αρχηγούς, μεταξύ των οποίων, με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Πάολο Τζεντιλόνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε καλό κλίμα και οι πολιτικοί συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη για αλλαγές στην Ευρώπη. 

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής στο Ταλίν, ο Αλέξης Τσίπρας είχε προχωρήσει σε αντίστοιχες δηλώσεις, τονίζοντας ότι όλοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη να συζητηθεί ουσιαστικά το μέλλον της Ευρώπης. 

«Είχαμε χθες μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σε πολύ θετικό κλίμα. Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη να συζητήσουμε ουσιαστικά για το μέλλον της Ευρώπης. Γιατί έχουμε βγάλει όλοι συμπεράσματα και έχουμε γίνει σοφότεροι λόγω της κρίσης που αντιμετωπίσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και τις δυσκολίες που είχαμε για να ξεπεράσουμε αυτές τις κρίσεις και τις ξεπεράσαμε σε μεγάλο βαθμό.

Δεν ανταποκριθήκαμε, πιστεύω, το ίδιο αποτελεσματικά σε ό,τι αφορά και την υπεράσπιση των αξιών μας. Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη να υπάρξουν γενναίες τομές στο θεσμικό πλαίσιο. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και αυτές οι απόψεις πρέπει να συντεθούν και να δούμε την κοινή συνισταμένη. Το γεγονός όμως ότι όλοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη να προχωρήσουμε με βήματα γοργά σε αυτό το διάλογο και με γενναίες αποφάσεις. Με ορίζοντα το 2019 (αυτό) είναι θετικό γεγονός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν στη Σύνοδο, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος.

TAGS: