Πολιτική

Πάνος Σκουρλέτης για το Ελληνικό: Να μην υπάρξουν πολιτικές σκοπιμότητες στην απόφαση του ΚΑΣ

Πάνος Σκουρλέτης για το Ελληνικό: Να μην υπάρξουν πολιτικές σκοπιμότητες στην απόφαση του ΚΑΣ
Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε σήμερα στο ζήτημα της επένδυσης στο Ελληνικό και έστειλε μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου αφού ζήτησε να μην υπάρξουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση του ΚΑΣ.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, επεσήμανε σήμερα την ανάγκη να μην υπάρξουν πολιτικές σκοπιμότητες στην απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό , κρατώντας αποστάσεις από το μήνυμα της κυβέρνησης ότι «σε περίπτωση που συνεχιστούν τα προβλήματα για την επένδυση, η κυβέρνηση θα δράσει». 

Υπερασπιζόμενος τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη, στον απόηχο και της τρίτης αναβολής της συνεδρίασης του ΚΑΣ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η κ. Βλαζάκη, όπως όλοι οι γενικοί γραμματείς, αξιολογείται από την αποτελεσματικότητά της, το επιστημονικό της υπόβαθρο, και δεν νομίζω ότι θα πρέπει να παρεισφρήσει οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα αυτή τη στιγμή… Βρισκόμαστε κάτω από την πίεση μιας πολιτικής αντιπαράθεσης η οποία τείνει να ακυρώσει το ίδιο το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας». 

«Η πολιτική πρωτοβουλία πρέπει να υπάρχει, αλλά σε εκείνο το βαθμό που δεν θα ακυρώνει τον αρχαιολογικό νόμο και δεν θα ακυρώνει την ίδια την ύπαρξη της αρχαιολογικής υπηρεσίας» ξεκαθάρισε στον Alpha ο υπουργός Εσωτερικών για το Ελληνικό.

Ανέφερε ακόμα ότι στο Ελληνικό είναι καταγεγραμμένο, από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα και ιδιαίτερα από το 1950 κι ύστερα, οπότε εγκαταστάθηκε το αεροδρόμιο, ότι είχε και αρχαία, και συγκεκριμένα τρεις αρχαίους οικισμούς, καθώς και βυζαντινά και μεταβυζαντινά ευρήματα. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών «όλα αυτά ήταν γνωστά και στην εταιρεία». «Εμείς θέλουμε να γίνει αυτή η επένδυση, με σεβασμό σε όλο το προβλεπόμενο νομοθετικό πλαίσιο» είπε.

Ο υπουργός επέμεινε ότι «η διαδικασία που θα σεβαστεί τον αρχαιολογικό νόμο είναι αυτή η οποία θωρακίζει την επένδυση στο Ελληνικό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments