Αθλητισμός

Νίκησε αλλά είναι μακρύς ο δρόμος…

Νίκησε αλλά είναι μακρύς ο δρόμος…
Νίκη με ανατροπή είναι ασυνήθιστη κατάσταση για την Εθνική μας ομάδα. Νίκη που σκόρπισε ανακούφιση και όχι πανηγύρια όπως τόνισαν και οι πρωταγωνιστές της.

Για τα πανηγύρια πρέπει να περιμένουμε ως την Δευτέρα ώστε να καπαρώσουμε την μια από τις οκτώ δεύτερες θέσεις που οδηγούν στα μπαράζ για την συμμετοχή στα τελικά του Μουντιάλ που θα γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας. Είναι μακρύς ακόμα ο δρόμος. Και για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς, είναι δρόμος δύσβατος γιατί απαιτεί την αγωνιστική βελτίωση της γαλανόλευκης ομάδας. 

Χωρίς αυτή δύσκολα θα τα καταφέρουμε στα μπαράζ όποιος κι είναι ο αντίπαλος. Θυμίζω ότι δυο φορές που πήγαμε στα μπαράζ πήραμε την πρόκριση. Η τελευταία ήταν κόντρα στην Ρουμανία και μας οδήγησε στα γήπεδα της Βραζιλίας. Τότε ήταν ακόμη παρόντες ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης από την παλιά φρουρά. Τώρα χρειάζεται να προσπαθήσουν όλοι ώστε να τα καταφέρουμε. Με τον Μίκαελ Σκίμπε στον πάγκο ξαναβρήκαμε την αμυντική αξιοπιστία μας αλλά επιθετικά είμαστε μια αδούλευτη και καχεκτική πομάδα. 

Ευτυχώς που ο Κώστας Μήτρογλου επανήλθε μετά τον τραυματισμό του και όπως έδειξε με το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε εναντίον της Κύπρου, είναι έτοιμος να ξεμπλοκάρει επιθετικά την ομάδα. Μια ομάδα που έδειξε να αγχώνεται και να υποχωρεί έξω από την περιοχή του Καρνέζη την τελευταία μισή ώρα παίζοντας με την φωτιά. Δεν πρόκειται για έλλειψη φυσικής κατάστασης. 

Πρόκειται για άγχος και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Η Εθνική μας δημιούργησε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τέσσερεις κλασσικές ευκαιρίες και τις έχασε. Τότε λες και την άγγιξε ένα αόρατο χέρι ταμπουρώθηκε στην άμυνά της αδυνατώντας να κρατήσει την μπάλα έστω στην μεσαία γραμμή. Οι χαφ της έτρεχαν για να μαρκάρουν αλλά αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα και να ξεκουράσουν την άμυνα. Αυτά δεν είναι σημάδια ομάδας που έχει κάνει ανατροπή και χάνει ευκαιρίες.

Δείχνουν φοβισμένους παίκτες και μάλλον αμήχανο προπονητή. Ακόμα και από τύχη θα μπορούσε να έχει έρθει η ισοφάριση σε ένα από τα πολλά γεμίσματα που επιχειρούσαν οι Κύπριοι. Όταν όμως δεν έχεις νικήσει την Εσθονία στο γήπεδό σου τότε δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να στέκεσαι σε ένα νεκρό ημίωρο όταν έχεις νικήσει  και αξιοποιήσει το δώρο που σου έκαναν οι Βέλγοι στο Σεράγεβο νικώντας τους Βόσνιους.  

Ωστόσο η νίκη δεν πρέπει να ρίχνει στάχτη στα μάτια. Τα μπαράζ είναι μεγάλη δοκιμασία για την Εθνική στο βαθμό που δεν βελτιώσει την αγωνιστική της εικόνα. Μέχρι τότε ελπίζουμε να παίζει περισσότερο ο Τοροσίδης στην Μπολόνια, ο Σάμαρης στην Μπενφίκα, ο Σταφυλίδης στην Αουκσμπουργκ, ο Φορτούνης στον Ολυμπιακό και ο Μήτρογλου στην Μαρσέιγ. Ελπίζουμε ο Σκίμπε να αξιοποιήσει τον φορμαρισμένο Χριστοδουλόπουλο και στο παιχνίδι της Τρίτης με το Γιβραλτάρ να βάλουμε πολλά γκολ για να το ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα πάει να δει την Εθνική στο Φάληρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments