Δολοφονία καρδιολόγου: Προφυλακιστέα και η 38χρονη σύζυγος του θύματος | Pagenews.gr
Pagenews Team 11 Οκτωβρίου 2017, 13:26 11 Οκτωβρίου 2017, 13:26

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε και η 38χρονη σύζυγος του θύματος, μετά την απολογία της στον ανακριτή. Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 37χρονος αστυνομικός από τη Βουλγαρία, ο οποίος κατά την απολογία του στο Δικαστικό Μέγαρο της Νεάπολης Λασιθίου ομολόγησε ότι μόνος αυτός, χωρίς συνεργό, δολοφόνησε τον καρδιολόγο, τον 62χρονο Χριστόδουλο Καλαντζάκη το πρωί του περασμένου Σαββάτου στα Πιλαλήματα Σητείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος εμφανίστηκε με σκυμμένο το κεφάλι λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι στον ανακριτή Λασιθίου, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κ. Γιάννη Μανδελένη ο οποίος να σημειωθεί ότι ορίστηκε αυτεπάγγελτα από την πολιτεία καθώς κανείς δικηγόρος δεν αναλάμβανε την υπεράσπιση του ζευγαριού των εραστών. 

«Τα έκανα όλα μόνος μου»

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, στη διάρκεια της δίωρης απολογίας του, ο αστυνομικός από τη Βουλγαρία παραδέχθηκε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με την 38χρονη συμπατριώτισσά του και σύζυγο του δολοφονημένου γιατρού, για ένα χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών ότι ο 62χρονος καρδιολόγος που στο μεταξύ είχε μάθει την εξωσυζυγική σχέση της γυναίκας του, έστειλε απειλητικό γραπτό μήνυμα στον εραστή της, απειλώντας τον ίδιο αλλά και το παιδί του που ζει στη Βουλγαρία. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το μήνυμα στο κινητό εστάλη στις 14 του περασμένου Αυγούστου.

Το γεγονός αυτό ήταν που τον τρομοκράτησε, όπως ισχυρίστηκε και πήρε την απόφαση να σκοτώσει τον άνδρα της γυναίκας που είχε αγαπήσει παράφορα.

Παράλληλα, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη των πράξεων του δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι μόνος εκείνος, σχεδίασε και έκανε τη δολοφονία του Χριστόδουλου Καλαντζάκη, χωρίς να έχει καμία συμμετοχή η 38χρονη σύζυγος του θύματος.

Χήρα γιατρού: Είμαι αθώα

Αμέσως μετά την απολογία του, ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε και η χήρα Καλαντζάκη, συνοδευόμενη από τη δικηγόρο που ορίστηκε επίσης αυτεπάγγελτα. Δεν κατάφερε όμως να πείσει τις ανακριτικές αρχές και τελικά κρίθηκε και εκείνη προφυλακιστέα. Η ίδια ανέφερε ενώπιον του ανακριτή ότι είναι αθώα και ότι δεν έχει καμία σχέση με το σχεδιασμό και τη δολοφονία του συζύγου της, όπως μεταδίδει το cretapost.gr.

Από εδω και πέρα θα ξεκινήσουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για το τι μέλλει γενέσθαι με το ανήλικο παιδί που είχε αποκτήσει η 38χρονη με τον δολοφονημένο γιατρό. Το παιδάκι για την ώρα παραμένει υπό τη φροντίδα της γιαγιάς του, δηλαδή της μητέρα της συλληφθείσας.

Λίγο νωρίτερα, ο δικηγόρος του 37χρονου αστυνομικού μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι τα κίνητρα της πράξης του ερευνώνται, ωστόσο δεν θέλησε να αναφερθεί στις πληροφορίες για το απειλητικό μήνυμα, που σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο αστυνομικός από τη Βουλγαρία του απέστειλε το θύμα.

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία καρδιολόγου: Προφυλακιστέος ο 37χρονος Βούλγαρος

Ετικέτες: