Οικονομία

ΗΠΑ: Με το βλέμμα στην 3η αξιολόγηση, η συνάντηση Τσακαλώτου – Λαγκάρντ

ΗΠΑ: Με το βλέμμα στην 3η αξιολόγηση, η συνάντηση Τσακαλώτου – Λαγκάρντ
Στον απόηχο της αμετακίνητης στάσης του ΔΝΤ για τα μέτρα το 2018 αλλά και των δυσοίωνων ψιθύρων, λίγες μέρες πριν την έναρξη της 3ης αξιολόγησης, συναντάται αύριο στην Ουάσινγκτον η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής του Γιώργος Χουλιαράκης λίγο πριν την έναρξη της 3ης αξιολόγησης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου 10 ημέρες, προσπαθήσουν να «αποκρυπτογραφήσουν» τη στάση που θα κρατήσει το ΔΝΤ σε σχέση με τη διαπραγμάτευση.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ έχει επισημάνει ότι «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές σε Ευρώπη και Ελλάδα στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους για να δούμε ποια μέτρα μπορεί να είναι αναγκαία για τη διαδικασία». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσακαλώτος άφησε αιχμές για το ΔΝΤ, καθώς για σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετέχει ή να μη συμμετέχει, αλλά πρόσθεσε πως «είναι πολύ δύσκολο να συνεργαστούμε με έναν οργανισμό που έχει το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω» από αυτό.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εννέα ημέρες πριν από την άφιξη στην Ελλάδα των κλιμακίων των θεσμών (στις 23 Οκτωβρίου) για την γ’ αξιολόγηση, στην οποία ο ρόλος του Ταμείου αναμένεται να είναι καθοριστικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη επίσκεψη των επικεφαλής των κλιμακίων αναμένεται να διαρκέσει περίπου δέκα ημέρες και, αναλόγως της προόδου στην υλοποίηση των 95 προαπαιτούμενων, αναμένεται να επανέλθουν εντός του Νοεμβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments