Λουτσέσκου: Πρέπει να βελτιωθούμε, να γίνουμε… δολοφόνοι | Pagenews.gr
Pagenews Team 14 Οκτωβρίου 2017, 11:33 14 Οκτωβρίου 2017, 11:33

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, στην κάμερα της Nova:


Για το ματς με τη Λάρισα αλλά και τη δουλειά που έγινε στη διακοπή: »Ήταν ένα παράξενο παιχνίδι αυτό στη Λάρισα, στο οποίο αξίζαμε τη νίκη. Ήμασταν αφελείς στα τελευταία 6-7 λεπτά του παιχνιδιού, αλλά στο τέλος μπορούμε να πούμε πως ήταν μια θετική αγωνιστική για εμάς. Δουλέψαμε πολύ σκληρά και πολύ καλά τις τελευταίες δύο εβδομάδες με τους παίκτες που δεν ταξίδεψαν για διεθνείς υποχρεώσεις, οι οποίοι ελπίζω να μεταφέρουν λίγη από την ενέργεια και τη δύναμή τους στους υπόλοιπους. Μπροστά μας υπάρχουν τέσσερις σημαντικές εβδομάδες με πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια».


Για τις υπόλοιπες διεκδικήτριες του πρωταθλήματος: »Αν κάποιος μου έλεγε μετά την πρώτη μου προπόνηση πως μετά από έξι αγωνιστικές θα ήμαστε τέσσερις βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό και έναν πίσω από τον πρώτο, θα το έλεγα φανταστικό γιατί η κατάσταση ήταν δύσκολη. Η ομάδα άρχισε να ξεπερνάει τα προβλήματα, βήμα – βήμα βελτιωνόμαστε, δείξαμε καλό πρόσωπο. έχουμε ισορροπία. Πρέπει βέβαια να βελτιωθούμε μέσα στη περιοχή, θα πρέπει να γίνουμε… δολοφόνοι, γιατί δημιουργούμε ευκαιρίες».

Για τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης: »Φυσικά θα πρέπει να βελτιώσουμε και τον τρόπο που προσεγγίζουμε τα εκτός έδρας παιχνίδια, να προετοιμαζόμαστε καλύτερα πνευματικά, να βρούμε μια εντελώς διαφορετική αυτοπεποίθηση, όπως παίζουμε στα εντός έδρας παιχνίδια. Θέλω από την ομάδα να πιέζει περισσότερο μπροστά, να ελέγχει περισσότερο το παιχνίδι, να βρίσκεται την περισσότερη ώρα στο μισό γήπεδο του αντιπάλου, είτε όταν έχουμε την μπάλα είτε όχι. Αυτό είναι το στυλ μου, αυτό μου αρέσει και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.

Έχουμε καταφέρει να το πετύχουμε στη μεγαλύτερη διάρκεια των αγώνων, αλλά δεν ξέρω τι συμβαίνει και κάνουμε σε ορισμένες στιγμές ένα ή δύο βήματα πίσω. Είναι μια συνεχής διαδικασία βελτίωση. Είναι το ξεκίνημα μίας δουλειάς, είμαστε εδώ 2 μήνες. Είμαστε σε καλό σημείο, έχουμε ισχυρή αυτοπεποίθηση, η σεζόν είναι μεγάλη. Υπάρχουν ακόμα 7-8 μήνες για να τελειώσει η χρονιά. Υπάρχει βέβαια και η… νέα ομάδων των πιο μικρών ομάδων, να έχουν μία περισσότερη επιθετικότητα και να είναι καλύτερα οργανωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Γι΄ αυτούς τους λόγους, κάθε μικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά και να δώσει βαθμούς».

Για τη νοοτροπία της ομάδας: »Η νοοτροπία είναι θέμα καθημερινής δουλειάς, προπόνηση με την προπόνηση, άσκηση με άσκηση, ομιλία με την ομιλία. Αυτός είναι ο τρόπος για μία ισχυρή νοοτροπία, προκειμένου να μπορείς να προχωρήσεις. Πρέπει πρώτα να σκέφτεσαι την ομάδα και μετά τον εαυτό σου ως παίκτη. Να είσαι οργανωμένος, να σέβεσαι αυτόν τον οργανισμό, να κάνεις τα σωστά πράγματα και να έχεις το ίδιο στιλ στα εντός και στα εκτός έδρας. Αυτό είναι ισχυρή νοοτροπία, αλλά χρειάζεται δουλειά».

Για το πότε θα είναι πλήρως έτοιμη η ομάδα: »Δεν ξέρω. Δεν μπορώ να μιλήσω με ποσοστά. Βελτιωνόμαστε, αρχίζουμε να αισθανόμαστε όλο και καλύτερα. Εντάξει, όλοι μπορούν να πουν ό,τι θέλουν. Σε κάθε ματς δημιουργούμε ευκαιρίες, οι αντίπαλοι όχι. Αυτό που μας λείπει αυτή την περίοδο είναι να είμαστε… δολοφόνοι. Αν είμαστε ικανοί να πετύχουμε ένα γκολ στο ξεκίνημα του αγώνα, μπορείς να έχεις ένα πιο παραγωγικό διάστημα και να διαχειριστείς διαφορετικά το παιχνίδι. Αλλά ακόμα και αν δεν μπορούμε να το κάνουμε, όπως στη Λάρισα, με το 1-0 υπέρ μας έπρεπε να «κλειδώσουμε» το αποτέλεσμα. Γι΄ αυτό λέω πως πρέπει να γίνουμε δολοφόνοι».

Ετικέτες: