Κίνα: Σάλος σε έκθεση φωτογραφίας που παρομοίαζε Αφρικανούς με ζώα (vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team 14 Οκτωβρίου 2017, 15:53 14 Οκτωβρίου 2017, 15:53

Στην έκθεση, που παρουσιάστηκε στην πόλη Βουχάν της Κίνας, με τίτλο «Αυτή είναι η Αφρική» παρουσιάστηκαν σειρά δίπτυχων το καθένά από τα οποία περιελάμβανε τη φωτογραφία ενός Αφρικανού και ενός ζώου αφήνοντας σαφή ρατσιστικά υπονοούμενα.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που προκάλεσε και τις περισσότερες αντιδράσεις ήταν αυτό με ένα παιδί τη στιγμή που έβγαζε μια κραυγή να απεικονίζεται δίπλα σε μια φωτογραφία ενός γορίλα. Στις υπόλοιπες φωτογραφίες τα ζώα με τα οποία παρομοιάζονταν οι Αφρικανοί ήταν, μεταξύ άλλων, μπαμπουΐνοι και τσιτάχ.

Οι αντιδράσεις του κοινού ήταν τόσο έντονες που το μουσείο Χουμπέι αναγκάστηκε να αφαιρέσει τα συγκεκριμένα δίπτυχα από την έκθεση.

Τις φωτογραφίες είχε τραβήξει ο Γου Χουιπίνγκ, ένας Κινέζος που έχει ταξιδέψει περισσότερες από 20 φορές στην Αφρική και στο παρελθόν έχει βραβευτεί για το έργο του.

Επιχειρώντας να απαντήσει στους επικριτές, ένας από τους επιμελητές της έκθεσης υποστήριξε ότι στην κινεζική κουλτούρα θεωρείται τιμή να σε συγκρίνουν με ζώα υπενθυμίζοντας το κινεζικό ωροσκόπιο που χρησιμοποιεί κατά κόρον ζώα.

Πριν αφαιρεθούν τα επίμαχα έργα, την έκθεση την είχαν ήδη επισκεφτεί 141.000 άνθρωποι.

Ετικέτες: