Ελλάδα

Προσφυγικό: Αυξάνονται οι πρόσφυγες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Προσφυγικό: Αυξάνονται οι πρόσφυγες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου
Συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων από την Τουρκία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τον αριθμό τους να αυξάνεται διαρκώς.

Μάλιστα σύμφωνα με το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου, σήμερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται συνολικά 15.231 πρόσφυγες από περίπου 13.000 που βρίσκονταν εκεί πριν από δύο μήνες.

Ειδικότερα, στη Λέσβο, που αντιμετωπίζει και τις μεγαλύτερες ροές, αυτή τη στιγμή βρίσκονται 8.170 άτομα, με τις νέες αφίξεις να ανέρχονται σε 85, την ίδια στιγμή που στη Χίο είχαμε 66 νέες αφίξεις προσφύγων, με τα άτομα που είναι εκεί να ανέρχονται σε 2.397. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στη Σάμο, με 2.397 πρόσφυγες να παραμένουν στο νησί, ενώ σε Λέρο και Κω τα νούμερα είναι σαφώς χαμηλότερα (997 και 1.127 αντίστοιχα).

Αναλυτικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 10/11, πλωτό σκάφος της Frontex προέβη στον εντοπισμό και στη διάσωση 62 προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή αεροδρομίου Μυτιλήνης, οι οποίοι επέβαιναν σε λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, ενώ το ελληνικό Λιμενικό Σώμα προέβη στον εντοπισμό και στη διάσωση 44 προσφύγων, επίσης τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στη θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης ν. Λέσβου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments