Τεχνολογία

ΗΠΑ: Νέα εποχή για τις πτήσεις των drones

ΗΠΑ: Νέα εποχή για τις πτήσεις των drones
Το σχέδιο είναι η ενσωμάτωση των drones στο εθνικό σύστημα διαχείρισης του εναέριου χώρου των ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε ένα πρόγραμμα δοκιμών drone, με στόχο να καταστούν εφικτές οι πτήσεις πάνω από τους ανθρώπους, οι νυχτερινές πτήσεις, καθώς και οι πτήσεις πέραν της οπτικής επαφής του χειριστή, έτσι ώστε να επεκταθεί η υποστήριξη που μπορούν να προσφέρουν σε μια σειρά καταστάσεων και γεγονότων.

Το σχέδιο είναι η ενσωμάτωση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο εθνικό σύστημα διαχείρισης του εναέριου χώρου. Στις 25 Οκτωβρίου υπογράφτηκε το σχετικό μνημόνιο που προβλέπει αυτές τις δοκιμές, από τον ίδιο τον αμερικάνο πρόεδρο.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Μιχάλης Κράτσιος (προφανώς ελληνικής καταγωγής) δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το πρόγραμμα θα ανοίξει τους ουρανούς για την παράδοση φαρμάκων αλλά και εμπορικών προϊόντων, για έλεγχο κρίσιμων υποδομών και υποστήριξη σε έκτακτα περιστατικά».

Πλέον, σύμφωνα με το idrones.gr, εταιρείες αλλά και η κυβέρνηση θα μπορούν να λειτουργούν τα drones του με τρόπους που μέχρι σήμερα απαγορεύονται.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, μέχρι το 2021 τα drones που θα πετάνε στους αμερικάνικους ουρανούς θα έχουν τριπλασιαστεί, και θα φτάσουν τις 442.000.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments