Εμανουέλ Μακρόν: Απευθύνει έκκληση για σεβασμό της «εθνικής κυριαρχίας» του Λιβάνου | Pagenews.gr
Pagenews Team 12 Νοεμβρίου 2017, 05:23 12 Νοεμβρίου 2017, 5:23

Ο Εμανουέλ Μακρόν "υπενθύμισε τη σημασία να διαφυλαχθεί η σταθερότητα, η ανεξαρτησία και η ασφάλεια του Λιβάνου, ενώ τόνισε τη στήριξη της Γαλλίας στους πολίτες του Λιβάνου".

"Οι δύο ηγέτες συζήτησαν σχετικά με την κατάσταση στον Λίβανο μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι" διευκρίνισε η γαλλική προεδρία στο δελτίο τύπου.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου είχε νωρίτερα ζητήσει από τη Σαουδική Αραβία "να διευκρινίσει τους λόγους" που εμποδίζουν την επιστροφή στον Λίβανο του πρωθυπουργού Χαρίρι, η παραίτηση του οποίου προκάλεσε σοκ και βύθισε τη χώρα σε μια νέα πολιτική κρίση.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε "την έκκλησή του οι πολιτικοί ηγέτες του Λιβάνου να είναι ελεύθεροι στις μετακινήσεις τους".

"Η αναγκαιότητα να διατηρηθεί η συνέχεια των κρατικών θεσμών υπογραμμίστηκε, στο πλαίσιο της πολιτικής αποσύνδεσης από τις συρράξεις που μαίνονται στην περιοχή και ιδίως στη Συρία με στόχο να διαφυλαχθεί η εδαφική ακεραιότητα και η σταθερότητα του Λιβάνου" τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Σύμφωνα με το Ελιζέ, "ο πρόεδρος Αούν ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Γαλλίας για τη στήριξή του. Δεδομένης της υπάρχουσας συγκυρίας, επισήμανε τη σημασία της επίσκεψής του στο Ριάντ (και συνάντησης) με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας", τον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας αναμένεται να κάνει δεκτό την Τρίτη τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου, σύμφωνα με το μέγαρο των Ηλυσίων.

TAGS: