Πολιτική

Εκλογές Κεντροαριστέρας: Έσπασε το φράγμα των 100.000 η συμμετοχή

Εκλογές Κεντροαριστέρας: Έσπασε το φράγμα των 100.000 η συμμετοχή
Μέχρι το μεσημέρι εγγράφονταν περί τα 1.500 άτομα ανά 5 λεπτά. Σε εξέλιξη η διαδικασία για τις εκλογές της κεντροαριστεράς. Ολοκληρώνεται στις 20.00 με εξαίρεση την Αθήνα όπου παρατάθηκε μέχρι τις 21.00 λόγω Μαραθωνίου. Διάχυτη αισιοδοξία ότι κερδήθηκε το στοίχημα της προσέλευσης

Το μεγάλο στοίχημα της συμμετοχής φαίνεται ότι κερδήθηκε στις εκλογές της Κεντροαριστεράς, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η προσέλευση των πολιτών έσπασε λίγο μετά το μεσημέρι το φράγμα των 100.000, με διάχυτη την ικανοποίηση στα επιτελεία των υποψηφίων.

Η κίνηση στα εκλογικά τμήματα παραμένει αυξημένη, ενώ σε ορισμένα σχηματίζονται ακόμα ουρές λόγω μαζικής προσέλευσης.

Από τους οργανωτές της διαδικασίας εκφράζεται η αισιοδοξία ότι ο τελικός αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να φθάσει ακόμα και τις 200.000, με δεδομένο ότι σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, ο ρυθμός εγγραφής ήταν περί τα 1.500 άτομα ανά 5 λεπτά.

Μέχρι το μεσημέρι είχαν ψηφίσει πάνω από 50.000 πολίτες και καθώς εξελισσόταν η διαδικασία ο αριθμός έσπασε το φράγμα των 100.000, γεμίζοντας ικανοποίηση οργανωτές και υποψηφίους. Εγκαιρα η Επιτροπή Αλιβιζάτου έδωσε εντολή να τυπωθούν νέα ψηφοδέλτια προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

Δεν έλειψαν και τα ευτράπελα όπως στη Σκάλα Λακωνίας, όταν, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε κάτοικος της περιοχής με πολλές ταυτότητες συγχωριανών του μαζί του θέλοντας να ψηφίσει εκ μέρους όλων. Επικράτησε μικρή ένταση και για λίγο η ψηφοφορία διεκόπη.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Οποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη διαδικασία προσέρχεται στο κοντινότερο εκλογικό τμήμα με την ταυτότητα ή το διαβατήριό του και ψηφίζει καταβάλλοντας τρία ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments