Κώστας Σημίτης: Κάποιοι συκοφαντούν τον αδελφό μου για να πλήξουν τον νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς | Pagenews.gr
Pagenews Team 12 Νοεμβρίου 2017, 17:37 12 Νοεμβρίου 2017, 17:37

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αντέδρασε έντονα στα δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον αδελφό του Σπύρο Σημίτη σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τα συσχέτισε με τη δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Σήμερα, είπε ο Κώστας Σημίτης, σε δήλωσή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αφού ψήφισε για τον νέο αρχηγό της Κεντροαριστεράς, πραγματοποιείται το πρώτο αποφασιστικό βήμα «για την αναγέννηση της Κεντροαριστεράς και τη συμμετοχή της, από θέση δύναμης, στις πολιτικές εξελίξεις». Για τα δημοσιεύματα ανέφερε ότι «πρόκειται για μια συκοφαντική εκστρατεία, η οποία θέλει να υπονομεύσει τη δημιουργία μιας νέας κεντροαριστερής παράταξης, αλλά δεν θα το πετύχει».

Σπύρος Σημίτης: «Συκοφαντικές οι κατηγορίες σε βάρος μου για διακίνηση μαύρου χρήματος»

Οι ισχυρισμοί που προβλήθηκαν και πάλι σε ορισμένα δημοσιεύματα, για διακίνηση χρήματος παράνομης προέλευσης που σχετίζονται με εμένα, είναι όπως ήδη είχα δηλώσει στις 3/7/2017 απαράδεκτοι, συκοφαντικοί και εξυπηρετούν προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Οι οποιεσδήποτε ενδεχόμενες έρευνες θα το αποδείξουν», δήλωσε ο Σπύρος Σημίτης με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα περί επίσημου αιτήματος για έλεγχο των λογαριασμών του στην Ελβετία.

Ειδικότερα, στα δημοσιεύματα αναφέρεται πως ο Σπύρος Σημίτης, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ότι είναι ύποπτος για διακίνηση μαύρου χρήματος, προερχόμενου από δωροδοκίες, ενώ σημειώνεται ότι υπάρχει επίσημο αίτημα να ανοίξουν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία.

TAGS: