Σεπόλια: Καταγγελία από την κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό»  για πυροβολισμούς εναντίον διαδηλωτών | Pagenews.gr
Pagenews Team 13 Νοεμβρίου 2017, 14:02 13 Νοεμβρίου 2017, 14:02

Σε μία αρκετά σοβαρή καταγγελία προχώρησε η κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό», η οποία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για πυροβολισμούς που δέχτηκαν διαδηλωτές στα Σεπόλια από γνωστούς χρυσαυγίτες κατά τη διάρκεια υποδοχής παιδιών της πακιστανικής κοινότητας.

Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό», κοντά στη γειτονιά του 144ου δημοτικού σχολείου στα Σεπόλια και κατά τη διάρκεια της υποδοχής των παιδιών της πακιστανικής κοινότητας, ομάδα διαδηλωτών που κολλούσε αφίσες και μοίραζε αντιφασιστικά τρικάκια, δύο άγνωστοι τους απείλησαν κρατώντας όπλα. Ακολούθως, ο ένας από τους δύο πυροβόλησε κατά των ανθρώπων με αεροβόλο όπλο, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Μάλιστα η κίνηση "Απελάστε τον Ρατσισμό" απευθύνει κάλεσμα αντιφασιστική διαδήλωση στο μετρό Σεπολίων την Τρίτη στις 6 το απόγευμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Την Κυριακή 12 Νοέμβρη, την ώρα που διεξαγόταν πολυπληθής επιτυχημένη εκδήλωση υποδοχής από γονείς, δασκάλους και τοπικούς φορείς στα παιδάκια της Πακιστανικής κοινότητας που πήγαν στο 144ο δημοτικό σχολείο να παρακολουθήσουν μαθήματα της μητρικής τους γλώσσας, δυο στενά παρακάτω, φασίστες πυροβολούσαν από το μπαλκόνι του σπιτιού τους εναντίον ομάδας διαδηλωτών που αφισοκολλούσε και μοίραζε αντιφασιστικά τρικάκια στους γύρω δρόμους. 


Οι 2 ράμπο βγήκαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματός τους κρατώντας όπλα και ο ένας από αυτούς πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο εναντίον της ομάδας αντιφασιστών που βρίσκονταν στο δρόμο κάτω από την πολυκατοικία τους. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Πρόκειται για επικίνδυνη κλιμάκωση της φασιστικής δράσης της ΧΑ στα Σεπόλια. Αφού απέτυχαν να στρέψουν το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τη γειτονιά εναντίον μικρών παιδιών από το Πακιστάν, επιστρέφουν στις μαφιόζικες δολοφονικές μεθόδους για τις οποίες είναι υπόδικοι και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας έχει αποφασίσει εδώ και δεκαετίες να στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Έτσι οι νεοναζί αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπό τους.


Η ανοχή της αστυνομίας που ήταν παρούσα με σημαντικές δυνάμεις 100 μέτρα παρακάτω (έξω από το 144ο δημοτικό) είναι αποκαλυπτική: Ενώ της καταγγέλθηκε αυτοστιγμεί το περιστατικό αδράνησε χαρακτηριστικά παραπέμποντας τους καταγγέλλοντες στο …τοπικό αστυνομικό τμήμα. Το ίδιο «χαλαρή» ήταν και η στάση των ανδρών της κρατικής ασφάλειας που επισκέφθηκε λίγο αργότερα την περιοχή, παραπέμποντας τους καταγγέλλοντες να «περάσουν από τη ΓΑΔΑ». Η αστυνομική ανοχή φανερώνει τι είναι αυτό που οπλίζει τα χέρια των φασιστών. 


Μάλλον η μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση της Κυριακής στα Σεπόλια είχε μοναδική αρμοδιότητα να προστατεύει τους εκπροσώπους των Υπουργείων που εμφανίστηκαν ως μαϊντανοί στην εκδήλωση υποδοχής των παιδιών και όχι τους κατοίκους της περιοχής που οι φασίστες έχουν βάλει στο στόχαστρο. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι σοβαρές και θα αναμετρηθούν με αυτές και στη συνέχεια. Καλούμε τους μαζικούς φορείς να καταγγείλουν την φασιστική επίθεση και να απομονώσουν με τη μαζική τους δράση – αντίστοιχη της υποδοχής των παιδιών – τους νεοναζί της περιοχής. Η θέση τους είναι στη φυλακή και εκεί μπορεί να τους στείλει μόνο η δική μας αποφασιστική κινητοποίηση.


Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"»

Ετικέτες: