Διεθνή

Ρωσία: Εκλογές για τον νέο διευθυντή στην εφημερίδα «Novaya Gazeta»

Ρωσία: Εκλογές για τον νέο διευθυντή στην εφημερίδα «Novaya Gazeta»
Με εκλογές θα αναδειχτεί ο νέος διευθυντής της εφημερίδας «Novaya Gazeta», μετά την παραίτηση του Ντμίτρι Μουράτοφ.

Η παραίτηση του Ντμίτρι Μουράτοφ από την αντιπολιτευτική εφημερίδα της Ρωσίας «Novaya Gazeta» τρεις δημοσιογράφους αντιμέτωπους σε εκλογές για τη θέση που θα διεξαχθούν στις 17 Νοεμβρίου. 

Ο ίδιος ο Μουράτοφ θα παραμείνει ως σύμβουλος έκδοσης.Την απόφαση του για την αποχώρηση του από τη διευθυντική αυτή θέση την κοινοποίησε με δήλωση του στο πρακτορείο TASS. «Η απόφαση μου σχετίζεται με το ότι η διοίκηση πρέπει να αλλάζει και να εκλέγεται, είμαι ήδη 22 χρόνια συντάκτης και είναι μια πολύ μεγάλη περίοδος. Στις εκλογές που θα γίνουν στις 17 Νοεμβρίου, ζήτησα από τους συναδέλφους μου, να θέσουν τη δική τους υποψηφιότητα. Νομίζω ότι στην εφημερίδα υπάρχει μια εκπληκτική γενιά δημοσιογράφων ψηφοφόρων που θα κάνουν μια σπουδαία επιλογή».

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Μουράτοφ, στην θέση του διευθυντή σύνταξης θα υπάρχουν τρεις υποψήφιοι: «ο ιδρυτής της εφημερίδας Σεργκέι Νικολάγιεβιτς Κοζεούροφ, ο νεαρός δημοσιογράφος Κιρίλ Μαρτίνοφ από το πολιτικό και οικονομικό τμήμα της εφημερίδας και ο αρχισυντάκτης Αλιόσα Παλούχιν».

Ιδιοκτήτης της εφημερίδας είναι ο Αλεξάντρ Λέμπεντεφ, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης της βρετανικής εφημερίδας Independent. Η εφημερίδα Novaya Gazeta είναι γνωστή στην Ρωσία για τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα. Υπήρξε η μοναδική ρωσική εφημερίδα που συμμετείχε στην διεθνή δημοσιογραφική έρευνα που αποκάλυψε τα Panama Papers, ενώ δημοσιογράφοι της έχουν απειληθεί ή δολοφονηθεί, μεταξύ των οποίων η διακεκριμένη δημοσιογράφος Άννα Πολιτκόφσκαγια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments