Διεθνή

Σεισμός: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από το φονικό το χτύπημα του Εγκέλαδου σε Ιράν και Ιράκ (pics & vid)

Σεισμός: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από το φονικό το χτύπημα του Εγκέλαδου σε Ιράν και Ιράκ (pics & vid)
Περισσότεροι από 407 είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί και πάνω από 7.000 οι τραυματίες από τον φονικό σεισμό των 7,3 Ρίχτερ που χτύπησε περιοχή στα σύνορα του Ιράκ με το Ιράν.

Στον τραγικό απολογισμό προστίθενται και οι 70.000 άστεγοι, που αφήσει πίσω του ο φονικός σεισμός που σημειώθηκε στα σύνορα του Ιράκ με το Ιράν. Οι διασώστες ωστόσο εκφράζουν φόβους ότι οι νεκροί θα αυξηθούν καθώς άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων.

Από τη δόνηση προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές στην ιρανική επαρχία Κερμανσάχ, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA, που επικαλείται την ιατροδικαστική υπηρεσία στην επαρχία αυτή και προσθέτει ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω. Οι διασώστες αναζητούν τυχόν εγκλωβισμένους στην ορεινή περιοχή.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές δυτικές επαρχίες του Ιράν, αλλά περισσότερο επλήγη η Κερμανσάχ, οι αρχές της οποίας κήρυξαν τριήμερο πένθος. Τουλάχιστον 236 από τα θύματα βρίσκονταν στην κομητεία Σαρπόλ-ε-Ζαχάμπ της Κερμανσάχ, η οποία απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από την ιρακινή μεθόριο.

Ο σεισμός προκάλεσε κατολισθήσεις, οι οποίες δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των διασωστών, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι στην κρατική ιρανική τηλεόραση. Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τουλάχιστον 14 επαρχίες του Ιράν έχουν πληγεί.

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ εξέφρασε σήμερα τα συλλυπητήριά του και κάλεσε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες να κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους. 

Παράλληλα, σε πολλές πόλεις του Ιράν και του Ιράκ διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και εξαιτίας του φόβου για μετασεισμούς χιλιάδες κάτοικοι και των δύο χωρών κοιμήθηκαν στους δρόμους και στα πάρκα υπό σφοδρό κρύο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments