Κεντροαριστερά:  Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ Γεννηματά και Ανδρουλάκη – Τι δείχνει η τελευταία καταμέτρηση (pics) | Pagenews.gr
Pagenews Team 13 Νοεμβρίου 2017, 15:24

Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης θα κονταροχτυπηθούν στο δεύτερο γύρο για την εκλογή της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, ενώ ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα τελικά αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας.

Ωστόσο, η Φώφη Γεννηματά έχασε οριακά έδαφος με την ψαλίδα να κλείνει στο 16,35% από τον συνυποψήφιό της Νίκο Ανδρουλάκη.

Τα οριστικά στοιχεία δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα, παρά το γεγονός ότι η ροή της καταμέτρησης των αποτελεσμάτων σταμάτησε λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα και ενώ η καταμέτρηση ήταν σε ποσοστό περίπου 85% της επικράτειας. 

Η Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας σταμάτησε την καταμέτρηση των ψήφων και τη ροή αποτελεσμάτων και ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος ενημέρωσε πως το σύνολο των ψηφοδελτίων θα περαστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα το πρωί, οπότε θα ανακοινωθούν και τα επίσημα τελικά με μικρές αυξομειώσεις στα ποσοστά.

Πάντως το επίσημο αποτέλεσμα δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα. Η τελευταία ενημέρωση είναι από τα 787 εκλογικά κέντρα σε σύνολο 878 και δείχνει τα ποσοστά των δύο πρώτων που θα διεκδικήσουν το χρίσμα του αρχηγού την επόμενη Κυριακή να είναι μικρότερα. Περισσότερο της κυρίας Γεννηματά και λιγότερο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Υπενθυμίζεται πως χθες το βράδυ όταν και σταμάτησε η καταμέτρηση η κυρία Γεννηματά συγκέντρωνε το 42,50% και έως τώρα βρίσκεται στο 41,20%. Ενώ ο κ.Ανδρουλάκης χθες συγκέντρωνε 25,14% και έως τώρα βρίσκεται στο 24,85%.

Αποτελέσματα επικράτειας από 198.957 ψηφοφόρους σε 787 από 878 εκλογικά τμήματα:

Γεννηματά 41,20%
Ανδρουλάκης 24,85%
Καμίνης 13,78%
Θεοδωράκης 10,78%
Μανιάτης 4,51%
Ραγκούσης 2,43%
Γάτσιος 1,71%
Πόντας 0,54%
Τζιώτης 0,20%.


Φώφη Γεννηματά: Δικαιώθηκε η πρωτοβουλία μας

H Φώφη Γεννηματά τοποθετήθηκε για το αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στον νέο προοδευτικό φορέα επισημαίνοντας ότι οι πολίτες με την συμμετοχή και την επιλογή τους μίλησαν και έγινε το αποφασιστικό βήμα, ένα συγκλονιστικό πολιτικό γεγονός για την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και την χώρα.

«Οι 212.000 Ελληνίδες και Έλληνες είναι συνιδρυτές στην μεγάλη Κεντροαριστερά. Έδωσαν εντολή ενότητας και αλλαγής. Δικαίωσαν την πρωτοβουλία μας. Έστειλαν μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και αντίδρασης στην συντήρηση και τη λιτότητα», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι η ώρα της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού ήρθε. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ, με πρωταγωνιστή τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, που φέρνει το πραγματικά ΝΕΟ στην πολιτική μας ζωή. Σπάμε τον κακέκτυπο δικομματισμό και ανοίγουμε νέους δρόμους για την χώρα», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά ευχαριστώντας όλους τους συνυποψήφιους της για τον αγώνα και την συμβολή τους στην επιτυχία της προσπάθειας.

«Είμαι βέβαιη ότι θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη μέρα. Συγχαρητήρια στην Επιτροπή Αλιβιζάτου για το σημαντικό έργο της. Ευχαριστώ τους χιλιάδες εθελοντές που έδωσαν ζωή στην διαδικασία. Προχωράμε μαζί με αυτοπεποίθηση», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

Νίκος Ανδρουλάκης: Ζητάμε ισχυρή εντολή ανανέωσης και αλλαγής γενιάς

«Χρειάζεται να ακούσουμε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας για αλλαγή πορείας. Εμείς τώρα αρχίζουμε. Και ζητάμε ισχυρή εντολή ανανέωσης και αλλαγής γενιάς, για την επόμενη μέρα. Είμαι εδώ για να δώσουμε μαζί τη μάχη για την αναγέννηση της παράταξης αλλά και της χώρας. Σας θέλω όλους δίπλα μου», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στις 02.30 για τα αποτελέσματα των εκλογών της ηγεσίας του νέου προοδευτικού φορέα.

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Με την συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου αλλάζει ο πολιτικός χάρτης στην πατρίδα μας», ανέφερε προσθέτοντας ότι οι προοδευτικοί πολίτες πήραν τον νέο φορέα στα χέρια τους. «Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, το πολιτικό σύστημα και προς εμάς τους ίδιους. «Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και τον καθέναν ξεχωριστά, μέσα από την καρδιά μου, που στάθηκαν ώρες στις ουρές για να δηλώσουν πως η Παράταξη είναι Εδώ», σημείωσε.

Έκανε άνοιγμα στους υπόλοιπους υποψηφίους για την επόμενη Κυριακή στον δεύτερο γύρο «σε πείσμα όσων έλεγαν πως δεν θα τα καταφέρουμε», όπως αναφέρει.

TAGS: