Διεθνή

Ιράν: Τουλάχιστον 530 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό – Πάνω από 8.000 οι τραυματίες

Ιράν: Τουλάχιστον 530 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό – Πάνω από 8.000 οι τραυματίες
Tουλάχιστον 530 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον φονικότερο σεισμό που σημειώθηκε στο Ιράν τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια.

Tουλάχιστον 530 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον φονικότερο σεισμό που σημειώθηκε στο Ιράν τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, το οποίο πρόσθεσε πως περισσότεροι από 8.000 είναι οι τραυματίες. 

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι τερματίστηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη δυτική επαρχία Κερμανσάχ, η οποία επλήγη την Κυριακή από τον σεισμό μεγέθους 7,3 βαθμών.

Από τη δόνηση προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές στην ιρανική επαρχία Κερμανσάχ, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA, που επικαλείται την ιατροδικαστική υπηρεσία στην επαρχία αυτή και προσθέτει ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω. Οι διασώστες αναζητούν τυχόν εγκλωβισμένους στην ορεινή περιοχή.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές δυτικές επαρχίες του Ιράν, αλλά περισσότερο επλήγη η Κερμανσάχ, οι αρχές της οποίας κήρυξαν τριήμερο πένθος. Τουλάχιστον 236 από τα θύματα βρίσκονταν στην κομητεία Σαρπόλ-ε-Ζαχάμπ της Κερμανσάχ, η οποία απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από την ιρακινή μεθόριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments