Οικονομία

ΣΕΒ: Η υπερφορολόγηση καθηλώνει τη χώρα σε μία υποτονική ανάπτυξη

ΣΕΒ: Η υπερφορολόγηση καθηλώνει τη χώρα σε μία υποτονική ανάπτυξη
Καμπανάκι από τον ΣΕΒ για την υπερφορολόγηση στην Ελλάδα.

Ο ΣΕΒ στο μηνιαίο δελτίο του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπερφορολόγηση, σημειώνοντας ότι απειλεί να καθηλώσει τη χώρα σε μία υποτονική ανάπτυξη και επισημαίνει τα εμπόδια που θέτει η κυβέρνηση στην υλοποίηση εμβληματικών επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και η Eldorado Gold.

Ο ΣΕΒ εκτιμά πως η ανάκαμψη αναμένεται να ενισχυθεί το 2018 και το 2019, τονίζοντας ωστόσο πως ο κίνδυνος παραμονής σε τροχιά αναιμικής ανάπτυξης εξακολουθεί να υφίσταται, καθώς η υπερφορολόγηση ασκεί πιέσεις στο εισόδημα και την κατανάλωση.

«Διάφορα γραφειοκρατικά και αδειοδοτικά εμπόδια που η κυβέρνηση δημιουργεί ή δυσκολεύεται να διαχειριστεί, ανατρέπουν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εμβληματικών επενδύσεων που συγκεντρώνουν το διεθνές ενδιαφέρον, όπως συμβαίνει με την Eldorado Gold και το Ελληνικό». 

Δεδομένου του ανταγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο για την προσέλκυση κεφαλαίων, τέτοιες συμπεριφορές, που οδηγούν σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και θέτουν εμπόδια σε μεγάλες επενδύσεις, προκαλούν δισταγμό σε κάθε δυνητικό επενδυτή να δεσμεύσει κεφάλαια στην Ελλάδα, επισημαίνει ο ΣΕΒ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments