Ελλάδα

Κομισιόν: Δεν έχουμε λάβει αίτηση για βοήθεια από την Ελλάδα

Κομισιόν: Δεν έχουμε λάβει αίτηση για βοήθεια από την Ελλάδα
Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει, έως τώρα τουλάχιστον, ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις καταστροφικές πλημμύρες, δήλωσε στον ΣΚΑΪ εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει, έως τώρα τουλάχιστον, ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τα ξημερώματα την Μάνδρα Αττικής, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

O εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε ότι το Συντονιστικό Κέντρο του Μηχανισμού είναι ενεργό 24 ώρες το 24ωρο όλες τις ημέρες της εβδομάδας και μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα σε κάθε αίτημα, όμως επαφίεται στις ελληνικές Αρχές να ζητήσουν την ενεργοποίησή του, εφόσον το κρίνουν απαραίτητο.

Νωρίτερα ο Έλληνας Eπίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, που είναι αρμόδιος για μεταναστευτική πολιτική, ότι η Κομισιόν θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας κι ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 15 ανθρώπων και τον τραυματισμό 17. Σοβαρές είναι και οι υλικές καταστροφές στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας μπορεί να προσφέρει προμήθειες, υλικά, σωστικά συνεργία και εμπειρογνωμοσύνη σε περίπτωση που ζητηθεί η συνδρομή της. Η μεταφορά της βοήθειας συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments