Ελλάδα

Μάνδρα Αττικής: Και πέμπτος νεκρός από την κακοκαιρία (pics & vids)

Μάνδρα Αττικής: Και πέμπτος νεκρός από την κακοκαιρία (pics & vids)
Τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής όπου πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της κακοκαιρίας. Βιβλική η καταστροφή και στη Νέα Πέραμο. Καταστράφηκαν περιουσίες, οργή των κατοίκων. Οι περιοχές κρίθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Νέα Πέραμος και η Μάνδρα Αττικής μετρούν τις πληγές τους με τον χειρότερο τρόπο μετά τις πρωτοφανείς καταστροφές που σημειώθηκαν από την κακοκαιρία, καθώς πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή της Μάνδρας.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής από την καταρρακτώδη βροχή, συμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Λίγο πριν από τις 12:00 σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο τρίτος νεκρός βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου. Πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας περίπου 65 ετών.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως μία άτυχη γυναίκα, ηλικίας 75 με 80 ετών, έχασε τη ζωή της στην περιοχή της Μάνδρας, ενώ νεκρός ανασύρθηκε και ένας ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο υπόγειο διαμέρισμά του στην οδό Αγαμέμνονος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του κατάφεραν να βγουν από το σπίτι.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Ο δεύτερος νεκρός, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένας άνδρας ηλικία 89 χρόνων, ο οποίος ανασύρθηκε από ημιυπόγειο διαμέρισμα. Ο τρίτος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών.

Επίσης, δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν με υποθερμία στο νοσοκομείο και υπάρχει και ένας τραυματίας. Οι περιοχές κρίθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους. 

H Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου έχει μετατραπεί σε ποτάμι, ενώ σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο 39ο χλμ., στο ύψος της Νέας Περάμου.

Προβλήματα παρουσιάζονται και στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς η κυκλοφορία διεξάγεται στο 32ο χλμ. μόνο από τη δεξιά λωρίδα, ενώ από το 33ο έως το 34ο χλμ. η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται μόνο από την αριστερή. Λίγο αργότερα διεκόπη η κυκλοφορία στο 2ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θήβας, στην περιοχή Αγία Σωτήρα Μάνδρας και στα δύο ρεύματα.

Σύμφωνα με την τροχαία γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, ▪στο 15.5 χλμ (Ασπρόπυργος), ρεύμα προς Κόρινθο, ▪ στο 21 χλμ (κόμβος Παραδείσου Ελευσίνας και▪ 24 χλμ (κόμβος Μάνδρας) ρεύμα προς Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετά αυτοκίνητα στην Αγ. Σοφία Αχαΐας παραμένουν ακινητοποιημένα, ενώ η Πυροσβεστική έχει λάβει περισσότερες από 160 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, εγκλωβισμένους σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Χείμαρρος "καταπίνει" ΙΧ στη Νέα Πέραμο

Επικοινωνία Τσίπρα – Τόσκα

Επικοινωνία με τον Νίκο Τόσκα είχε ο Αλέξης Τσίπρας λόγω των καταστροφών στη Μάνδρα Αττικής, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον ααναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, για να ενημερωθεί για την κατάσταση στη Μάνδρα Αττικής. Παράλληλα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ενημερώθηκε και για την πορεία των επιχειρήσεων.

Ο κ. Τόσκας θα μεταβεί άμεσα στην περιοχή, που επλήγη από τη σφοδρή βροχόπτωση.

Δίχως προηγούμενο η καταστροφή στις περιοχές

Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν και η κυκλοφορία διεκόπη σε πολλά σημεία, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμμάρους.

Κάτοικοι και ιθύνοντες μιλούν για πρωτοφανή καταστροφή, που έχει να συμβεί στην περιοχή πάνω από 100 χρόνια.  Η ισχυρή νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει το ποτάμι στην περιοχή και τα νερά να φτάσουν ως τον δρόμο.

Συνολικά υπάρχουν 160 κλήσεις για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς από καταστήματα, σπίτια και αυτοκίνητα. Στην περιοχή βρίσκονται 20 οχήματα της Πυροσβεστικής. 

Παράλληλα, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να μη μετακινηθούν προς την περιοχή, εάν έχουν τη δυνατότητα, για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων.

Πλημμύρες και εγκλωβισμένοι στην Νέα Πέραμο

Καταστροφές στη Μάνδρα

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί και στη Μάνδρα Αττικής, όπου έχει «μεταφερθεί» το πρόβλημα, μετά τη Νέα Πέραμο και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων από την καταρρακτώδη βροχή.

Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους.

Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Κλειστά τα σχολεία σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα

Σημειώνεται ότι τα σχολεία στην περιοχή της Νέας Περάμου και της Μάνδρας, όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βασιλείου, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα.

Φωτογραφίες: Εύα Μαρινάκη/Facebook

Βίντεο: Vagelis Vasilakis/Facebook

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνολικά υπάρχουν 160 κλήσεις για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς από καταστήματα, σπίτια και αυτοκίνητα. Στην περιοχή βρίσκονται 20 οχήματα της πυροσβεστικής. 

Παράλληλα, η πυροσβεστική απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να μην μετακινηθούν προς την περιοχή, εάν έχουν τη δυνατότητα, για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων.

Πλημμύρισε το εργοστάσιο της Johnson & Johnson στην Μάνδρα

Πλημμύρισε το εργοστάσιο της Johnson & Johnson στη Μάνδρα Αττικής όταν νωρίτερα ο τοίχος του εργοστασίου στην αποθήκη υποχώρησε από τα ορμητικά νερά που πέρασαν μέσα.

Οι εργαζόμενοι στην αποθήκη διέφυγαν στον πρώτο όροφο του εργοστασίου όπου και παραμένουν σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ νωρίτερα. Στο εργοστάσιο της πολυεθνικής εργάζονται περισσότεροι από 100 άνθρωποι.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για ολόκληρη τη χώρα:

Μακεδονία, ΘράκηΚαιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στη Μακεδονία.Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και το βράδυ πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο Ιόνιο και κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά.Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική ΠελοπόννησοςΚαιρός: Νεφώσεις με τοπικέες βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα πρόσκαιρα ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα στις νοτιότερες περιοχές.Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, ΚρήτηΚαιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη νότια Κρήτη με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, ΔωδεκάνησαΚαιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες.Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 και το βράδυ πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑττικήΚαιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘεσσαλονίκηΚαιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και το βράδυ πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Κυριακή

Πέμπτη 16-11-2017 και Παρασκευή 17-11-2017

Καιρός: Στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στα νησιά του Β. Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές με βελτίωση στα δυτικά την Παρασκευή. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως την Παρασκευή.Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ με μικρή ενίσχυση την Παρασκευή.Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση την Πέμπτη.

Σάββατο 18-11-2017

Καιρός: Στη δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές με εξασθένηση το βράδυ.Άνεμοι: Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στην υπόλοιπη χώρα νοτιανατολικοί με την ίδια ένταση.Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 19-11-2017

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην ανατολική νησιωτική χώρα και βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments