Ελλάδα

Νέα Πέραμος: Πλημμύρες με εγκλωβισμένους στην περιοχή (pics & vid)

Νέα Πέραμος: Πλημμύρες με εγκλωβισμένους στην περιοχή (pics & vid)
Πρωτοφανείς καταστροφές από την κακοκαιρία στη Νέα Πέραμο. Η περιοχή έχει μετατραπεί σε ποτάμι με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί στα οχήματά τους.

Η Νέα Πέραμος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία. Μετά την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τα ξημερώματα την περιοχή και τα Μέγαρα, πολλά σπίτια πλημμύρισαν. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να έχουν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος εκείνο και στο ρεύμα προς Μέγαρα.

Λόγω της ισχυρής νεροποντής υπερχείλισε το ποτάμι στην περιοχή και τα νερά έφτασαν ως το δρόμο. Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Νέα Εθνική Οδό. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική, στο 39 χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στην νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32 χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33 χιλιόμετρο μέχρι το 34 διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί, ενώ υπάρχουν και εγκλωβισμένοι οδηγοί οι οποίοι καλούν σε βοήθεια. Όπως ανέφερε ένας οδηγός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 οδηγός εγκλωβίστηκε στο φορτηγό του από τις 5:20 το πρωί. Ο οδηγός κινείτο στην περιοχή της Νέας Περάμου, όπου σημειώθηκε ισχυρή βροχόπτωση.

Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι έχουν παγιδευτεί αρκετά αυτοκίνητα στα παραπάνω σημεία, όπου ήδη βρίσκονται συνεργεία και προσπαθούν να απομακρύνουν οδηγούς και επιβάτες.

Φωτογραφίες: Εύα Μαρινάκη/Facebook

Βίντεο: Vagelis Vasilakis/Facebook

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί από το 39ο χιλιόμετρο της Παλιάς Εθνικής Οδού, στην Νέα Πέραμο, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στην νέα Εθνική Οδό στο ρεύμα προς Κόρινθο, αφού στο 32ο χιλιόμετρο, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την δεξιά και την μεσαία λωρίδα, ενώ στο 33ο χιλιόμετρο και στο 34ο χιλιόμετρο διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνολικά υπάρχουν 160 κλήσεις για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς από καταστήματα, σπίτια και αυτοκίνητα. Στην περιοχή βρίσκονται 20 οχήματα της πυροσβεστικής. 

Παράλληλα, η πυροσβεστική απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να μην μετακινηθούν προς την περιοχή, εάν έχουν τη δυνατότητα, για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων.

Κλειστά τα σχολεία

Να σημειωθεί ότι τα σχολεία στην περιοχή της Νέας Περάμου και της Μάνδρας, όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Ιωάννης Βασιλείου, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα. 

Πλημμύρισε το εργοστάσιο της Johnson & Johnson στην Μάνδρα

Πλημμύρισε το εργοστάσιο της Johnson & Johnson στη Μάνδρα Αττικής όταν νωρίτερα ο τοίχος του εργοστασίου στην αποθήκη υποχώρησε από τα ορμητικά νερά που πέρασαν μέσα.

Οι εργαζόμενοι στην αποθήκη διέφυγαν στον πρώτο όροφο του εργοστασίου όπου και παραμένουν σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ νωρίτερα. Στο εργοστάσιο της πολυεθνικής εργάζονται περισσότεροι από 100 άνθρωποι.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για ολόκληρη τη χώρα:

Μακεδονία, ΘράκηΚαιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στη Μακεδονία.Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και το βράδυ πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο Ιόνιο και κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά.Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική ΠελοπόννησοςΚαιρός: Νεφώσεις με τοπικέες βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα πρόσκαιρα ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα στις νοτιότερες περιοχές.Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, ΚρήτηΚαιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη νότια Κρήτη με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, ΔωδεκάνησαΚαιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες.Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 και το βράδυ πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑττικήΚαιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘεσσαλονίκηΚαιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και το βράδυ πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 16-11-2017

Καιρός: στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες Πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα τοπικών βροχών η καταιγίδων στις δυτικές Κυκλάδες και τη νότια Κρήτη. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments