Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου: Οι πληγέντες θα αποζημιωθούν

Αλέξης Τσίπρας στην έκτακτη σύσκεψη  στο Μαξίμου: Οι πληγέντες θα αποζημιωθούν
Όλες οι δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή με εντολή του πρωθυπουργού, μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την φονιή καταστρφοή που έπληξε την Αττική.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έκτακτη σύσκεψη, παρουσία της Ρένας Δούρου και των υπουργών Ν. Τόσκα, Π. Σκουρλέτη και Δημήτρη Τζανακόπουλου, έδωσε ρητή εντολή σε όλες τις δυνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που τονίστηκε στη σύσκεψη, είναι ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή δύσκολη κατάσταση και για μία θεομηνία που δεν έχει προηγούμενο και υπήρξε δέσμευση για αποζημίωση των πληγέντων. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 87 διασώσεις, έχει κινητοποιηθεί η πυροσβεστική, η αστυνομία, η ΕΜΑΚ ενώ θα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις και τη νύχτα για να ηχούμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, έλεγαν αρμόδιες πηγές.

Τι ζήτησε ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός ζήτησε:

Oλες οι δυνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή

Αναλυτική ενημέρωση από την ΕΜΥ στην Πολιτική Προστασία, ώστε να να ειναι σε θέση να είναι ενημερωμένοι όλοι οι πολίτες που οι περιοχές θα υποστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ακόμη, αφότου γίνει η καταγραφή των υλικών ζημιών θα ανακοινωθούν και τα μέτρα στήριξης. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως θα ανοίξουν ξενοδοχεία και τα θέρετρα του στρατού προκειμένου να μην υπάρξει άνθρωπος άστεγος.

Τέλος, από το Μαξίμου τόνιζαν τη δέσμευση της κυβέρνησης για αποκατάσταση στις υλικές ζημιές, καθώς και ότι η εισαγγελική παρέμβαση ήταν απολύτως λογική εφόσον υπάρχουν νεκροί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments