Αθλητισμός

Λεμονής: «Ο Χάσι έκανε τη δουλειά του»

Λεμονής: «Ο Χάσι έκανε τη δουλειά του»
Συνέντευξη σε πολωνικό μέσο έδωσε ο Τάκης Λεμονής και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απόλυση του Μπεσνίκ Χάσι, την πίεση που αισθάνεται ο ίδιος, τον Οτζίτζα και το μέλλον του στο λιμάνι.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Τάκης Λεμονής στη συνέντευξή του στο πολωνικό sport.pl:

Για την απόλυση του Μπεσνίκ Χάσι: «Στην Ελλάδα τίποτα δεν με εκπλήσσει πλέον. Ξέρω το πρωτάθλημα αυτό πολλά χρόνια και μια τέτοια κίνηση είναι φυσιολογική για μένα. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο, πολλές φορές οι αποφάσεις παίρνονται υπό την επιρροή των συναισθημάτων. Στην Αγγλία για παράδειγμα οι προπονητές μπορούσαν να δουλεύουν για δεκαετίες στις ομάδες τους, με ηρεμία και αυτοπεποίθηση. Όμως ακόμη κι εκεί τα τελευταία χρόνια αλλάζει σιγά σιγά και αυτό. Βεβαίως, σε σχέση με το αγγλικό, το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά».

Για το ότι ο Χάσι κράτησε μόλις μια μέρα παραπάνω στον Ολυμπιακό, απ’ ότι στη Λέγκια: «Όμως έκανε τη δουλειά του τόσο στην Ελλάδα όσο και την Πολωνία. Προκρίθηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για την πίεση που αισθάνεται ο ίδιος: «Τα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι για μας ένα εφόδιο, όμως ο πρώτος μας στόχος είναι το πρωτάθλημα. Στην αρχή δεν είχαμε καλή απόδοση όμως στη συνέχεια καταφέραμε να πάρουμε μια μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Ακόμη όμως έχουμε δρόμο, πρέπει να παλέψουμε ως το τέλος. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και όποιος χάνει τα ντέρμπι, χάνει πιθανότητες για τον τίτλο».

Για τον Οτζίτζα: «Ο Βάντις είναι μαζί μας για μερικούς μήνες ήδη τώρα και νομίζω ότι όλοι στην ομάδα αισθάνονται πως είναι ένα σημαντικό μέλος της. Το ίδιο νομίζω πιστεύουν και οι οπαδοί μας. Στην Ελλάδα γενικά η συγκεκριμένη μεταγραφή έχει εκτιμηθεί πολύ. Γενικά οι προπονητές θέλουν να έχουν αθλητές που αποτελούν δικές τους επιλογές, όμως την ίδια ώρα χρειάζονται και την ποιότητα παικτών σαν του Οτζίτζα. Δεν ξέρω κανέναν προπονητή που θα αφήσει εκτός ομάδας έναν καλό παίκτη επειδή δεν είναι «δική του» μεταγραφή. Τουλάχιστον, σίγουρα δεν θα το κάνω εγώ. Στην ομάδα έχουμε πολλούς καλούς και διεθνείς ποδοσφαιριστές, με υψηλή ποιότητα. Και πολλοί από τους παίκτες μας απολαμβάνουν να βρίσκονται στην ίδια ομάδα με τον Βάντις. Είναι ένας πολύ ισορροπημένος παίκτης που μπορεί να αμυνθεί και να επιτεθεί το ίδιο αποτελεσματικά. Αυτή η ισορροπία είναι που υπάρχει και στον χαρακτήρα του, ένας ήσυχος, θετικός άνθρωπος, πάντα χαμογελαστός και χαρούμενος με τη ζωή».

Για το μέλλον του Οτζίτζα στον Ολυμπιακό: «Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να προβλέψεις την επόμενη μέρα, οπότε δεν θα μπορούσα να σας μιλήσω για τα επόμενα χρόνια. Για μένα φυσικά θα ήταν η καλύτερη λύση αν έμενε ο Βάντις. Έχει την διάθεση, τις ικανότητες και την απαραίτητη εμπειρία. Θα ήταν πολύ χρήσιμος στην ομάδα όμως δεν μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα μείνει στην ομάδα».

Για τον πρώην «ερυθρόλευκο» αμυντικό, Μίχαλ Ζεβλάκοφ: «Θα ήθελα να είχα και τον Ζεβλάκοφ στην ομάδα. Εάν έπαιζε ακόμα θα τον αγόραζα αύριο. Στον Πειραιά περάσαμε υπέροχα και κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Ήταν ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και έπαιζε σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχω συναντήσει. Αλήθεια».

Για το ποιον Πολωνό θα ήθελε στον Ολυμπιακό: «Τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments