Αθλητισμός

Μουντιάλ 2018: Σκέψεις για… παράλληλη διοργάνωση στις ΗΠΑ

Μουντιάλ 2018: Σκέψεις για… παράλληλη διοργάνωση στις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ θέλουν να διοργανώσουν μια παράλληλη διοργάνωση όταν θα διεξάγεται το Μουντιάλ 2018, με τις ομάδες που αποκλείστηκαν.

Το Μουντιάλ 2018 θα τραβήξει τα βλέμματα όλου του κόσμου, όμως θα υπάρχουν και ηχηρές απουσίες απ’ αυτό, όπως της Ιταλίας και της Ολλανδίας. Μήπως όμως θα δούμε και αυτές τις ομάδες σε ένα… παράλληλο Μουντιάλ που θα διεξαχθεί τις ίδιες μέρες.

Η σκέψη ανήκει στους Αμερικανούς και την είδηση έφερε στη δημοσιότητα η "USA Today", με τον δημοσιογράφο Τζόσεφ Άντριου να αποκαλύπτει την επιθυμία των Αμερικανών να διοργανώσουν ένα… "παράλληλο Μουντιάλ"!

Τι ακριβώς θα είναι αυτό; Ένα τουρνουά που θα συμμετάσχουν οι εθνικές ομάδες που αποκλείστηκαν από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την Ελλάδα βέβαια να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές.

Στη συγκεκριμένη λίστα εξάλλου βρίσκονται παραδοσιακές δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που δεν μπόρεσαν να πάρουν το εισιτήριο για τα γήπεδα της Ρωσίας, όπως η Ιταλία, η Ολλανδία, η Χιλή, η Γκάνα, η Ουαλία, η Τσεχία και φυσικά οι ΗΠΑ. 

Βέβαια το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Ενα πρώτο ερώτημα είναι πώς θα επέτρεπε η FIFA να διεξαχθεί ένα τέτοιο τουρνουά παράλληλα με το Παγκόσμιο Κύπελλο με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο διαφημιστικό κομμάτι. Η απάντηση σε αυτό είναι πως οι αγώνες θα δεν θα γίνονται την ίδια ώρες με αναμετρήσεις του Μουντιάλ, αφού εξάλλου υπάρχει και η διαφορά ώρας με τις ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά τα γήπεδα διεξαγωγής των αναμετρήσεων, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εκείνα των ομάδων του MLS σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ολα αυτά βέβαια φαίνεται να έχουν απώτερο σκοπό το Μουντιάλ του 2026 που επιθυμούν να συνδιοργανώσουν οι Αμερικανοί μαζί με Καναδά και Μεξικό, έχοντας ήδη υποβάλλει κοινή υποψηφιότητα. 

Στις ΗΠΑ θέλουν να κάνουν μία γιορτή παρόμοια με το Copa Centenario 2015 κι όπως σημειώνεται στον Τύπο, η αμερικανική ομοσπονδία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη ιδέα. Παράλληλα επισημαίνεται πως με αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσει και το τηλεοπτικό δίκτυο FOX να εξαργυρώσει μέρος της επένδυσης ύψους 200 εκατ. δολαρίων που έδωσε για τα δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού οι ΗΠΑ έμεινα τελικά εκτός διοργάνωσης.

Ένα άλλο ερώτημα πάντως αφορά και το "θέλω" των ίδιων των παικτών (αλλά και τις πιέσεις των ομάδων τους), που εν μέσω καλοκαιριού -και των διακοπών τους- θα επιβαρυνθούν με επιπλέον υποχρεώσεις για μία ανεπίσημη διοργάνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments