Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Σε επιφυλακή η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Σε επιφυλακή η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία
Σε επιφυλακή η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία. Όλη τη νύχτα δούλευαν οι υπάλληλοι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Μαίνεται η κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα ενώ από χθες πλήττει και περιοχές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι πυροσβέστες χρειάστηκε στις 04:10 τα ξημερώματα να απεγκλωβίσουν δύο άτομα που είχαν ακινητοποιηθεί με το αυτοκίνητό τους στον οικισμό Πλάκα στο Λιτόχωρο Πιερίας, Σύμφωνα με την Π.Υ. και τα δύο άτομα απομακρύνθηκαν από το σημείο και είναι καλά στην υγεία τους, όπως γράφει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι δυνατοί άνεμοι έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κ. Μακεδονίας:

-Κλειστή παραμένει η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης Έδεσσας, στα όρια του Νομού Πέλλας. -Κλειστός είναι και ο επαρχιακός δρόμος και στα δύο ρεύματα που συνδέει το Πρόχωμα με τα Κουφάλια. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

-Στην Πιερία, κλειστός είναι από το 12ο χλμ ο επαρχιακός δρόμος Κατερίνης- Αγίου Σπυρίδωνος αλλά και ο δρόμος Κατερίνης- Καρύτσας, επίσης στο 12χλμ.

-Διεκόπη εκ νέου η κυκλοφορία στην εθνική οδό Κατερίνης Ελασσόνας, στο 10ο χλμ, σημείο το οποίο πλημμύρισε χθες και αποκαταστάθηκε σήμερα στις 08:00 το πρωί. Ωστόσο, λόγω συσσώρευσης υδάτων, η διέλευση των οχημάτων καθίσταται δυσχερής

-Στο Κιλκίς προβλήματα έχουν παρουσιαστεί στο επαρχιακό δίκτυο των περιοχών Τούμπας και Ευρωπού.

-Στην Ημαθία, έχουν φουσκώσει τα νερά του τριπόταμου, παραπόταμου του Αλιάκμονα και έχουν καταγραφεί μικρής έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα σε ανώνυμες δημοτικές οδούς στο Ταγαροχώρι και Λαζοχώρι

Πτώσεις δέντρων

Οι ριπές των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύκτας ξερίζωσαν 12 δέντρα κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Από τις 04:00 οι πυροσβέστες κλήθηκαν να απομακρύνουν δέντρα που λύγισαν και έπεσαν στις περιοχές της Καλαμαριάς, της Χαριλάου και της Τούμπας. Μέχρι αυτή την ώρα Πυροσβέστες έχουν επιχειρήσει σε 20 περιπτώσειςγια πτώση δέντρων σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα και σε 9 περιπτώσεις για απομάκρυνση επικίνδυνων αντικειμένων όπως τέντες. Η Π.Υ. κλήθηκε για άντληση υδάτων στο Δημοτικό Σχολείο της Βραχιάς, ωστόσο δεν χρειάστηκε καθώς η στάθμη του νερού ήταν πολύ χαμηλή. Από το πρωί, σφοδρή βροχόπτωση πλήττει την περιοχή της Πιερίας.

Σε επιφυλακή η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας

Όλη τη νύχτα δούλευαν υπάλληλοι και μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων καθώς η κακοκαιρία έπληξε, από χθες, πολλές περιοχές όπως στην Πιερία, την Πέλλα, την Ημαθία και το Κιλκίς ενώ παραμένουν σε ετοιμότητα σήμερα και τις επόμενες μέρες. Σε επιφυλακή βρίσκονται η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και όλες οι τεχνικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της επιδείνωσης του καιρού, όπως είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο fm104.9», ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

«Κύλησε η νύχτα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση, κάναμε παρεμβάσεις με χωματουργικά μηχανήματα όπου υπήρξε ανάγκη, όπως στους Δήμους Δέλτα και Χαλκηδόνος όπου είχε πλημμυρίσει το οδόστρωμα του εθνικού δικτύου, ειδικά στην έξοδο της Χαλκηδόνας και προς την Πέλλα, στην είσοδο των Κουφαλίων, στα Μάλγαρα, στα Κύμινα, στην Κατερίνη, στον Κολινδρό και στο Κιλκίς», ανέφερε ο κ. Στεργιάδης. «Τα μηχανήματα δούλεψαν όλη τη νύκτα και παραμένουν για καθαρισμό».

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, τόνισε πως πιθανότατα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και συνέστησε στους πολίτες ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει ανοικτή επικοινωνία με την αστυνομία και την πυροσβεστική προκειμένου να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη. Θύμισε, ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στον ευρωπαΙκό αριθμό κλήσης 112 για να ζητήσουν βοήθεια.

Ο κ. Στεργιάδης υπογράμμισε ότι τα σημεία αυξημένης επικινδυνότητας στην Περιφέρεια έχουν επισημανθεί. «Τα ρέματα είναι πάντα αυτά που μας απασχολούν και που δημιουργούν προβλήματα μετά από έντονες βροχοπτώσεις, όπως αυτό πέρσι στο Δήμο Θερμαϊκού. Είμαστε σε ένα σημείο που παραδίδουμε και ολοκληρώνουμε τις εργασίες αποκατάστασης στην περιοχή του Δ. Θερμαϊκού» κατέληξε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments