Μάνδρα Αττικής: Σε ετοιμότητα κρουαζιερόπλοιο για να φιλοξενήσει τους πληγέντες | Pagenews.gr
Pagenews Team 16 Νοεμβρίου 2017, 09:47

Με πρωτοβουλία του υπουργείου Ναυτιλίας για τη στέγαση των πληγέντων από τη Μάνδρα Αττικής αλλά και γενικότερα της Δυτικής Αττικής, κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επικοινώνησε με τους δημάρχους περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες, κκ. Ιωάννα Κριεκούκη, Γιώργο Τσουκαλά και Γρηγόρη Σταμούλη ήρθε σε επικοινωνία με την εταιρία Optimum Shipmanagment Services, η οποία προσφέρθηκε και διαθέτει το κρουαζιερόπλοιο Aegean Queen για την ενδεχόμενη προσωρινή στέγαση των ανθρώπων τα σπίτια των οποίων υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες. 

Το πλοίο διαθέτει 364 καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει 914 άτομα.

Με βασική προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, ο κ. Κουρουμπλής ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Στρατού και Ναυτικού για τη διάθεση υδροφόρων οχημάτων, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες υδροδότησης των Δήμων. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή εκφράζουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών και παραμένουν στη διάθεση των Δημοτικών Αρχών για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.

TAGS: