Ελλάδα

Μάνδρα Αττικής: Στους έξι οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες – Εντοπίστηκε ένας ζωντανός

Μάνδρα Αττικής: Στους έξι οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες – Εντοπίστηκε ένας ζωντανός
Υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα σωστικά συνεργεία στη Μάνδρα Αττικής προκειμένου να βρεθούν τα άτομα που αγνοούνται από τις φονικές πλημμύρες στη δυτική Αττική.

Ένα ακόμα άτομα αναζητείται από τα σωστικά συνεργεία στη Μάνδρα Αττικής, όπου οι επιχειρήσεις διάσωσης μετά τις φονικές πλημμύρες στη δυτική Αττική βρίσκονται σε εξέλιξη, έπειτα από τελευταίες αναφορές στο κέντρο της Πυροσβεστικής, ανεβάζοντας και πάλι τον αριθμό των αγνοουμένων στους έξι.

Πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας, κυνηγό, ο οποίος είχε μεταβεί χθες στην περιοχή για κυνήγι και δεν έχει δώσει σημεία ζωής, έως τώρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι τέσσερις από τους αγνοούμενους είναι οδηγοί, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν ενώ βρίσκονταν στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, ενώ οι άλλοι δύο αναζητώνται σε σπίτια.

Αυτή η δραματική εξέλιξη εντείνει τους φόβους ότι ο απολογισμός των φονικών πλημμυρών θα ανέβει κι άλλο, επιβεβαιώνοντας τις χθεσινές προβλέψεις του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ότι ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών θα ανέβει.

Οι προηγούμενες ενημερώσεις από την Πυροσβεστική

Ειδική τηλεφωνική γραμμή από την ΚΕΔΕ

Τηλεφωνική γραμμή ( 213-2147513) έθεσε σε λειτουργία η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την αναφορά προβλημάτων από την κακοκαιρία, καθώς και την καταγραφή αιτημάτων. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο συγκεκριμένο κέντρο που θα λειτουργεί στην ΚΕΔΕ, έως το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, 9 το πρωί με 9 το βράδυ.

Τα αιτήματα και τα προβλήματα που θα επισημαίνονται, θα προωθούνται στους κατάλληλους φορείς προκειμένου να επιλυθούν.

Ο τρόμος επέστρεψε στη Μάνδρα – Βρέχει καταρρακτωδώς στην περιοχή

Ο τρόμος μετά από τις φονικές πλημμύρες στη δυτική Αττική επέστρεψε στη Μάνδρα, όπου οι κάτοικοι βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι με την μανία του καιρού, καθώς λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί άρχισε πάλι να βρέχει καταρρακτωδώς, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να πλημμυρίσει η κεντρική οδός Κοτοπούλη και να μετατραπεί σε έναν ορμητικό χείμαρρο.

nnn

nnn

Είναι ο δρόμος που χθες ήταν λασπωμένο ποτάμι και κατέστρεψε τα πάντα στο διάβα του. Εκεί βρήκε μάλιστα και τραγικό θάνατο μία ηλικιωμένη, η μία από τους 15 νεκρούς που θρηνεί η χώρα.

nnn

nnn

nnn

nnn

Ζημιές σε περισσότερα από 500 σπίτια και καταστήματα

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι συνολικά περισσότερα από 500 σπίτια και καταστήματα υπέστησαν ζημιές, πολλά εκ των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς από τα ορμητικά νερά.

nnn

nnn

Παράλληλα, υπολογίζεται ότι περίπου 300 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ το οδικό δίκτυο, σχεδόν στο σύνολό του, έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές.

nnn

nnn

nnn

nnn

nnn

nnn

nnn

nnn

nnn

Μια 82χρονη γυναίκα στην Μάνδρα ήταν το πρώτο θύμα που εντόπισαν τα συνεργεία.

nnn

nnn

nnn

Οι πρώτες αναφορές για τα θύματα

nnn

nnn

Βάσει των πρώτων αναφορών για τα θύματα, ήδη από το πρωί της Τετάρτης γινόταν λόγος για τους εξής ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πλημμύρας:

nnn

nnn

Γυναίκα 82 ετών, νεκρή στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα Αττικής.Ηλικιωμένος άνδρας, νεκρός στο σπίτι του στην οδό Αγαμέμνωνος, επίσης στη Μάνδρα.Άνδρας, 65 ετών περίπου βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα.Άνδρας, περίπου 50 ετών, στο 3ο χλμ της Λεωφόρου Αθηνών-Θηβών, στη Μάνδρα.Γυναίκα, εγκλωβισμένη μέσα σε αυτοκίνητο, στην οδό Αίαντος, στη Μάνδρα.Άνδρας, στο Ψαλίδι της Μάνδρας, ανευρέθη σε ανοιχτό χώρο.Γυναίκα 95 ετών, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο σπίτι της, στη οδό Στρατηγού Ρόκα, στη Μάνδρα.Δύο άνδρες, 55 και 80 ετών, προηγουμένως αγνοούμενοι από την Μάνδρα, ανασύρθηκαν νεκροί στη θαλάσσια περιοχή Ελευσίνας και ΕΛΠΕ ΑσπροπύργουΑνάμεσα στα θύματα ο Γιώργος Μακαρούνας 36 ετών, ο Μπάμπης Δημητρόπουλος 54 ετών και ο Σεραφείμ Γκόρτζας 57 ετών.

nnn

nnn

Ο Γιώργος Μακαρούνας, 36 ετών, πατέρας ενός παιδιού

nnn

nnn

Ο Μπάμπης Δημητρόπουλος

nnn

nnn

Ο Σεραφείμ Γκόρτζας, πρώην τεχνικός του ΟΤΕ

nnn

nnn

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments