Ελλάδα

Στο έλεος της κακοκαιρίας Αθήνα και ολόκληρη η χώρα (pics & vids)

Στο έλεος της κακοκαιρίας Αθήνα και ολόκληρη η χώρα (pics & vids)
Με πρωτοφανείς εικόνες κακοκαιρίας έχουν έρθει αντιμέτωπες πολλές περιοχές της Ελλάδας. Από την Μακεδονία και την Κατερίνη, μέχρι την Πάτρα, τη Λάρισα και τις καταστροφικές πλημμύρες στην Αττική, ολόκληρη η χώρα ζει ασύλληπτες καταστάσεις λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι βροχές, οι καταιγίδες και τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα παραμείνουν μέχρι και το Σάββατο. Ωστόσο, πολλές περιοχές σε ολόκληρη την Ελλάδα βιώνουν καταστροφικές πλημμύρες και ακραία καιρικά φαινόμενα, με τον κυκλώνα “Ζήνωνα” να βρίσκεται προ των πυλών.

 

Χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας

Σφοδρή καταιγίδα σαρώνει την Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης, όπου η ισχυρή βροχόπτωση συνοδεύεται από κεραυνούς. Η έντονη βροχόπτωση έχει πλήξει τις περισσότερες περιοχές της Αττικής, ενώ η κακοκαιρία είναι έντονη και αναμένεται να παραμείνει όλο το βράδυ. Σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας οι κεντρικοί δρόμοι και τα στενά έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ στο κέντρο έπεσε ακόμα και χαλάζι. Σε ορισμένες περιοχές υπάρχει διακοπή ρεύματος.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έγραψε ότι η σφοδρή καταιγίδα «κινείται γρήγορα και προς Πειραιά, Καλλιθέα και Παλαιό Φάληρο» και πως «η χερσόνησος των Μεθάνων στην ΒΑ Πελοπόννησο, η Αίγινα και η Σαλαμίνα στο επίκεντρο σφοδρών καταιγίδων τις τελευταίες ώρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους, καθώς οι δρόμοι θυμίζουν ποτάμια και η ορατότητα είναι σχεδόν μηδενική.

Πλημμύρες στην Κατερίνη Στην Κατερίνη η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.  Την ίδια στιγμή ένα τρένο ακινητοποιήθηκε μεταξύ Λιτοχώρου – Κατερίνης λόγω της κακοκαιρίας ενώ κλειστή παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ύψος του Βαρικού Πιερίας, στο ρεύμα προς Αθήνα. Στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, η κυκλοφορία διεξάγεται από μια λωρίδα.

Τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα και Αθήνα εκτρέπονται μέσω του Κλειδιού Ημαθίας. Πρωτοφανείς εικόνες αντίκρισαν οι διερχόμενοι οδηγοί στην εθνική οδό προς Λάρισα, λίγο μετά την Κατερίνη, το μεσημέρι της Πέμπτης, όπου ο δρόμος μετατράπηκε σε ποτάμι. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος του Κλειδιού Ημαθίας, μέχρι τον κόμβο της Γυρτώνης έξω από τη Λάρισα.

Με νεότερη ανακοίνωση η παραχωρησιούχος εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» έκανε γνωστό πως το ρεύμα από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη έχει ανοίξει, ενώ παραμένει κλειστό το ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα, με τους οδηγούς να αναγκάζονται να ακολουθήσουν μετά το Κλειδί, το δρομολόγιο Κοζάνη – Ελασσόνα – Γυρτώνη.

Υποχώρησε γέφυρα στην Πέλλα Πολλά προβλήματα έφερε η κακοκαιρία και σε περιοχές της Πέλλας. Στους Προμάχους υποχώρησε η γέφυρα στον Περιφερειακό, στο ποτάμι της Αριδαίας δίπλα στο Δασάκι και στο Γαρέφι όπου το νερό κατεβαίνει με ιδιαίτερη ορμή.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αλμωπίας, Δημήτρης Μπίνος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, «από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, βρισκόμαστε επί ποδός μαζί με τους συνεργάτες μου και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας. Σήμερα από το πρωί βρισκόμαστε στα σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα, όπως στους Προμάχους που υποχώρησε η γέφυρα στον Περιφερειακό, στο ποτάμι της Αριδαίας δίπλα στο Δασάκι και στο Γαρέφι όπου το νερό κατεβαίνει με ιδιαίτερη ορμή. Όπως ενημέρωσε από χθες το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, έχει περιοριστεί η κυκλοφορία στις γεφυροδιαβάσεις Τσακώνων, Ροδωνιάς, Δωροθέας, Αγάθης και Υδραίας. Ήδη, έχω επικοινωνήσει με την Περιφέρεια και έχω ζητήσει να κηρυχτεί άμεσα ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εμείς ως Δήμος, παρεμβαίνουμε με όσα μέσα διαθέτουμε, μέρα και νύχτα

«Ποτάμια» οι δρόμοι στην Αλεξάνδρεια Και στην Αλεξάνδρεια Ημαθείας ανάλογα σκηνικά με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Τη ίδια ώρα σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ενώ οι ζημιές από την κακοκαιρία είναι ανυπολόγιστες.

Χαλάζι στην Πάτρα

Έντονο χαλάζι έπεσε και μέσα στην πόλη της Πάτρας με τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα να προκαλούν προβλήματα στη κυκλοφορία.Από το χαλάζι έχουν σπάσει παρμπρίζ αυτοκινήτων ενώ η πολιτική προστασία αλλά και οι υπηρεσίες του δήμου Πατρέων βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που μπορούν να προκύψουν από την κακοκαιρία. Την Παρασκευή 17/11 οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Τρίκαλα – Ανέβηκε η στάθμη του Πηνειού Υπερχείλιση χειμάρρων και κατολισθήσεις σημειώθηκαν και σε περιοχές των Τρικάλων λόγω της δυνατής βροχόπτωσης το περασμένο βράδυ στην περιοχή, ενώ παράλληλα η στάθμη του ποταμού Πηνειού ανέβηκε απότομα.

Σύμφωνα με το trikalaola.gr, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα ορεινά της Καλαμπάκας. Στη δε γέφυρα του Πηνειού στο Βαλομάνδρι, οι κάτοικοι παρακολουθούν με μεγάλη αγωνία την εξέλιξη της ανόδου της στάθμης, καθώς οι μνήμες από την περσινή καταστροφική πλημμύρα, είναι νωπές. Σημειώνεται ακόμη ότι το 4ο δημοτικό σχολείο Καλαμπάκας πλημμύρισε και το σχολείο παρέμεινε κλειστό, ενώ γίνεται προσπάθεια άντλησης των υδάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments