Διεθνή

Siemens: Προχωρά σε περικοπές 6.900 θέσεων εργασίας παγκοσμίως

Siemens: Προχωρά σε περικοπές 6.900 θέσεων εργασίας παγκοσμίως
Σε περικοπή 6.900 θέσεων εργασίας παγκοσμίως προχωρά η γερμανική Siemens στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης στην οποία προχωρά η εταιρεία εν μέσω αλλαγών στον ενεργειακό κλάδο παγκοσμίως.

Στην κατάργηση 6.900 θέσεων εργασίας προχωρά ο γερμανικός κολοσσός Siemens, στην προσπάθεια να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές του που αφορούν την παραγωγή ενέργειας.

Περίπου οι μισές θέσεις θα χαθούν οι Γερμανία, όπου η εταιρεία σχεδιάζει να κλείσει μονάδες στις πόλεις Γκέρλιτς και Λειψία.

Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για τις περικοπές θέσεων, όμως η Siemens σημείωσε σε ανακοίνωσή της ότι η διαδικασία θα διαρκέσει «αρκετά χρόνια».

Η Siemens, όπως και άλλες εταιρείες που ασχολούνται με τον χώρο της ενέργειας, αντιμετωπίζει μεγάλη πτώση της ζήτησης για εξοπλισμό που καταναλώνει υδρογονάνθρακες, καθώς οι ανανεώσιμες πηγές γίνονται όλο και περισσότερο αποτελεσματικές.

Η παγκόσμια ζήτηση για μεγάλες τουρμπίνες που χρησιμοποιούν αέριο και παράγουν περισσότερα από 100 μεγαβάτ «έχει πέσει δραστικά» και αναμένεται να περιοριστεί στις 110 τουρμπίνες ανά έτος, επισήμανε στην ανακοίνωσή της η Siemens.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments