Συντήρηση αυγών: Γιατί δεν πρέπει να φυλάσσονται στην πόρτα του ψυγείου | Pagenews.gr
Pagenews Team 16 Νοεμβρίου 2017, 11:02

Το ψυγείο διαθέτει μία ειδική πλαστική θήκη που τοποθετείτε στην πόρτα του και προορίζεται για την συντήρηση αυγών.

Αυτή η θήκη όμως δεν θα πρέπει να την χρησιμοποιείται για τα αβγά.

Η συντήρηση των αβγών στο συγκεκριμένο σημείο του ψυγείου είναι άκρως προβληματική, καθώς εκθέτει συνεχώς τα αβγά σε εναλλαγές θερμοκρασίας, κάθε φορά που ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του ψυγείου, όπως υποστηρίζει η ειδική στη συντήρηση τροφίμων Vlatka Lake στην εδημερίδα «The Sun». Και αυτές οι εναλλαγές στη θερμοκρασία κάνουν τα αβγά να χαλάνε πιο γρήγορα.

«Στην περίπτωση των αβγών, υπάρχει ένα μεγάλο debate σχετικά με το πού πρέπει να τα αποθηκεύουμε, με ορισμένους να υποστηρίζουν πως πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο και άλλους να υποστηρίζουν πως πρέπει να φυλάσσονται στο ράφι», λέει η Lake. «Η γενική συναίνεση, ωστόσο, είναι να φυλάμε τα αβγά στο ψυγείο, αλλά όχι στις αβγοθήκες που βρίσκουμε συχνά στην πόρτα των ψυγείων».

Σύμφωνα με άλλους ειδικούς, τα αβγά πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο αμέσως μετά την αγορά τους (παρότι στην Ευρώπη είναι συνηθέστερο να τα φυλάμε σε θερμοκρασία δωματίου), και μάλιστα στο πιο ψυχρό κομμάτι του ψυγείου. Επίσης, είναι προτιμότερο να τα κρατάμε στη συσκευασία τους, για να τα προστατεύσουμε από πιθανά ατυχήματα.

TAGS: