Ελλάδα

Βουλή: Προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων

Βουλή: Προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων
Σε 22 με 24 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων θα προχωρήσει η Βουλή, σύμφωνα με τον Πρόεδρό της Νίκο Βούτση.

Οι προσλήψεις, σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και θα καλύψουν κενά του οργανογράμματος. Στον προϋπολογισμό μάλιστα, ο οποίος ψηφίστηκε νωρίτερα κατά πλειοψηφία στη Βουλή, έχουν ήδη συνυπολογιστεί οι προσλήψεις των μονίμων υπαλλήλων της Βουλής.

Όπως ανέφερε ο κ. Βούτης αυτό θα γίνει τηρώντας τον δημοσιονομικό κανόνα, που είναι μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις από την υπηρεσία.

Παράλληλα ανέφερε πως θα υπάρξει αποκατάσταση όσων εργάζονται με συμβάσεις έργου και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Βουλής, ενώ αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας του Κοινοβουλίου, του πλούσιου και μοναδικού ιστορικού της υλικού, ο κ. Νίκος Βούτσης ανάφερε πως θα υπάρξουν και προσλήψεις με συμβάσεις του αναγκαίου προσωπικού.

Σημείωσε ταυτόχρονα πως έχουν μειωθεί οι απολαβές των βουλευτών, έχει εξομοιωθεί το μισθολογικό των υπαλλήλων με το υπόλοιπο δημόσιο, έχει εναρμονιστεί το φορολογικό καθεστώς και υπάρχει προληπτικός έλεγχος των δαπανών της Βουλής από το πρώτο ευρώ με κωδικό στην Τράπεζα της Ελλάδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments