Δυτική Αττική: 910 κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω της κακοκαιρίας | Pagenews.gr
Pagenews Team 17 Νοεμβρίου 2017, 08:51

Σε συνολική ενημέρωση για τις κλήσεις που έχει δεχτεί και τις παρεμβάσεις τις λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την δυτική Αττική και την Κεντρική Μακεδονία προχώρησε σήμερα το πρωί η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με αυτή, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της 15 Νοεμβρίου, στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Περάμου, των Μεγάρων και της Μάνδρας Αττικής, η Πυροσβεστική έλαβε μέχρι στιγμής 910 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία, ενώ τα διασωστικά συνεργεία της Υπηρεσίας έχουν ανασύρει 13 άτομα νεκρά.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά απεγκλωβισμοί 96 ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα. Οι συνολικές Πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν είναι 155 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 46 οχήματα και έχουν συγκροτηθεί 56 συνεργεία για την αντιμετώπιση των συμβάντων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, βρίσκονται σε επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες της Αττικής ενώ υπήρξε και ενίσχυση αυτών από πυροσβεστικούς υπαλλήλους από την Στερεά και την Δυτική Ελλάδα.

Στον υπόλοιπο νομό Αττικής το τελευταίο 12ωρο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η Πυροσβεστική δέχτηκε 70 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, 35 εκ των οποίων στη νήσο της Αίγινας.

Κεντρική Μακεδονία

Όσον αφορά στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από τις 15 Νοεμβρίου η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής μεγάλο αριθμό κλήσεων για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων καθώς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Αναλυτικότερα:

Η Π.Υ. Κατερίνης έχει δεχθεί 350 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και έχει μεταφέρει 43 άτομα σε ασφαλή σημεία. Άμεσα συγκροτήθηκαν 10 συνεργεία με 25 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.
Η Δ.Π.Υ. Θεσσαλονίκης δέχθηκε 50 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.
Η Π.Υ. Βέροιας έχει δεχθεί 57 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οχτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα.
Η Π.Υ. Γιαννιτσών δέχθηκε 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.
Η Π.Υ. Αλεξάνδρειας δέχθηκε 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οχτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα.
Η Π.Υ. Λιτόχωρου δέχθηκε 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 11 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.
Η Π.Υ. Νάουσας δέχθηκε 17 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν έξι πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα.
Η Π.Υ. Έδεσσα δέχθηκε 12 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν εννέα πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.

TAGS: