Ελλάδα

Μολότοφ, δακρυγόνα, τραυματίες και προσαγωγές στην επέτειο του Πολυτεχνείου (pics &vid)

Μολότοφ, δακρυγόνα, τραυματίες και προσαγωγές στην επέτειο του Πολυτεχνείου (pics &vid)
Ένα γνώριμο σκηνικό με μολότοφ, ΜΑΤ και δακρυγόνα συνθέτουν μία ακόμα χρονιά την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σε Εξάρχεια, Πάτρα και Θεσσαλονίκη έχουν σημειωθεί τα σοβαρότερα επεισόδια μετά τη λήξη της πορείας για την 44η επέτειο της εξέγερσης.

Στα Εξάρχεια τα επεισόδια ξεκίνησαν με την λήξη της πορείας από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, οπότε και υπήρξαν οι πρώτες διαμάχες μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών αλλά και οπαδών του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προκάλεσαν έντονα με υβριστικούς χαρακτηρισμούς αλλά και κάνοντας "ντου" στους διαδηλωτές ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και έγινε χρήση χημικών. Οι αντιεξουσιαστές απάντησαν με "βροχή" από μολότοφ.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που ήταν στην Θύρα 13 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας πέταξαν τρικάκια στους διαδηλωτές ενώ την ίδια ώρα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, στην οδό Στουρνάρη οι αντιεξουσιαστές είχαν ξεκινήσει συνεχόμενες επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ.

Μία νεαρή γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες δικηγόρος, τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στη συμβολή των οδών Νοτάρα και Κουντουριώτη ενώ συνομιλούσε με έναν φωτορεπόρτερ. Η φωτοβολίδα προσγειώθηκε στο πόδι της λίγο κάτω από το γόνατο και όπως όλα δείχνουν εκτοξεύτηκε από εκτοξευτήρα στυλό.

Η γυναίκα έπεσε αιμόφυρτη κάτω και ούρλιαζε: "Βοήθεια, καίγομαι". Άνδρες των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο και έσβησαν τη φωτιά που έκαιγε το πόδι της, ενώ την απομάκρυναν αιμόφυρτη από το σημείο και στην συνέχεια την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού. 

Θεσσαλονίκη

Μολότοφ και χημικά υπήρξαν και γύρω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ στην πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη, με την αστυνομία να προχωρά σε μία προσαγωγή.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν μετά τη λήξη της πορείας για το Πολυτεχνείο όταν κουκουλοφόροι που βγήκαν πριν λίγο από τον χώρο άρχισαν να πετάνε πέτρες και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν παραταχθεί στην βόρεια πύλη της ΔΕΘ και έξω από το Παλέ Ντε Σπορ. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απωθήσει τους κουκουλοφόρους, ενώ προχώρησε και στην προσαγωγή ενός ατόμου, ηλικίας 17 ετών, ο οποίος συμμετείχε στα επεισόδια μπροστά από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρον.

Η οδός Εγνατία παραμένει κλειστή και στα δυο της ρεύματα, καθώς οι αντιεξουσιατές έχουν σχηματίσει οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων και θρανία, έξω από την Πολυτεχνική Σχολή.

Νωρίτερα, διαδηλωτές πέταξαν μπογιές σε βιτρίνες καταστημάτων αλλά και στην είσοδο του αμερικανικού προξενείου, με αφορμή την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival, ομάδα αγνώστων αποκόπηκε από την πορεία για το Πολυτεχνείο και πέταξε κόκκινες μπογιές σε καταστήματα επί της οδού Τσιμισκή αλλά και στην είσοδο του αμερικανικού προξενείο Θεσσαλονίκης.

ΠάτραΈνταση σημειώθηκε την ώρα που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η πορεία για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στην Πάτρα. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, εξήλθαν από αυτή κάνοντας γυαλιά-καρφιά βιτρίνα καταστήματος ενώ στη συνέχεια πέταξαν φέιγ βολάν στην Αθ. Διάκου στα Ψηλά Αλώνια.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκσφενδονίστηκε βόμβα μολότοφ η οποία κατέληξε σε σταθμευμένο ΙΧ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. Άμεσα στο σημείο κλήθηκε και μετέβη η Πυροσβστική υπηρεσία προκειμένου ενώ όσοι βρέθηκαν στο σημείο κατάφεραν άμεσα να τη θέσουν υπό έλεγχο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες διμοιρία των ΜΑΤ δέχθηκε επίθεση με επίθεση με βόμβες μολότοφ ενώ η απάντηση των αστυνομικών ήρθε με ρίψη χημικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments