Πιερία: Διασώθηκαν οι 4 άνδρες που είχαν εγκλωβιστεί (vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team 17 Νοεμβρίου 2017, 07:25 17 Νοεμβρίου 2017, 7:25

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής στην Πιερία, όπου τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν στην περιοχή λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Τα τέσσερα άτομα διασώθηκαν με βάρκα στην περιοχή του κόμβου Βαρικού Πιερίας. Βρίσκονταν σε σπίτι μέσα κτήμα-κτηνοτροφική μονάδα το οποίο λόγω των βροχοπτώσεων πλημμύρισε. Μέσα στο σπίτι βρκονταν συγκεκριμένα οι δύο ιδιοκτήτες του σπιτιού και ένα ζευγάρι που φιλοξενούσαν. Λόγω των πλημμυρών, όπως δήλωσε ο ένας διασωθείς στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κτηνοτροφική μονάδα έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Η περιοχή πλήττεται από χθες από σφοδρές βροχοπτώσεις, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στο δήμο Δίον όπου τα ρέματα περνούν πάνω από τον δρόμο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας, ενώ βαρέου τύπου οχήματα προσπαθούν να απομακρύνουν τα φερτά υλικά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φουσκώνει επικίνδυνα και ο Αξιός ποταμός.

Πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν στις 02:30 τα ξημερώματα, σε αγροτική περιοχή της Βεργίνας, για να απομακρύνουν έναν 27χρονο οδηγό από το αυτοκίνητό του, ο οποίος επιχείρησε να περάσει από δρόμο όπου καλυφθεί από νερά. Κατά τη διάρκεια της νύκτας κλιμάκια της Πυροσβεστικής έκαναν επιχειρήσεις άντλησης υδάτων σε 7 περιπτώσεις στην περιοχή της Παραλίας στην Κατερίνη.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Χαράλαμπο Στεργιάδη, η περιοχή της Παραλίας Κατερίνης δεχόταν και τη νύχτα νερά λάσπες και φερτά υλικά από τους χειμάρρους που κατέβαιναν από τα βουνά.

Να σημειωθεί ότι συνολικά 434 κλήσεις για άντληση υδάτων δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία χθες στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Από την κακοκαιρία επλήγη περισσότερο η Πιερία, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης επενέβη για να μεταφέρει 38 άτομα σε ασφαλή σημεία.

TAGS: