Θεσσαλονίκη: Οι γιατροί ετοιμάζουν δικό τους Ταμείο | Pagenews.gr
Pagenews Team 17 Νοεμβρίου 2017, 13:00

Οι γιατροί στη Θεσσαλονίκη με τη δημιουργία του δικού τους Ταμείου θα εξασφαλίσουν μετά το τέλος της επαγγελματικής τους καριέρας εφάπαξ ποσό ή ισόβια σύνταξη.

Από το 2017 όλα όσα έχουν σχέση με την ασφάλιση και τις προσδοκίες που αφορούν το συνταξιοδοτικό έχουν αλλάξει τα πάντα. Αν θέλουμε να έχουμε παροχές θα πρέπει να έχουμε μια παράλληλη δράση για να μπορούμε να σχεδιάσουμε το συνταξιοδοτικό μας μέλλον. Λαμβάνοντας υπόψη το τι ισχύει στην Ευρώπη, καταλήξαμε στο ότι θα έπρεπε να στραφούμε στη δημιουργία ενός Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ‘Πρακτορείο 104,9fm’ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο ίδιος πάντως επισήμανε πως «ο κλάδος έχασε την ευκαιρία που είχε, μεταξύ των ετών 2012-2014, για να μετατραπεί το ΤΣΑΥ σε Επαγγελματικό Ταμείο. Το αποτέλεσμα ήταν η περιουσία του, ενός ισχυρού Ταμείου, να απορροφηθεί από το ΕΦΚΑ, χωρίς βεβαίως να λύνεται έτσι το πρόβλημα εξασφάλισης πόρων και εισροών για το νέο Ενιαίο Φορέα. Το ίδιο όμως θα μπορούσε να γίνει και με το ταμείο των δημοσιογράφων. Όμως και σε αυτή την περίπτωση δεν συνέβη», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Τέλος ο πρόεδρος της του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι: «τα οφέλη του νέου ταμείου για τους γιατρούς είναι πολλά, καθώς θα μπορούν να έχουν εφάπαξ ποσό ή σύνταξη ανάλογα με τις εισφορές τους. Θα βοηθήσει τους γιατρούς να έχουν εξτρά έσοδα όταν δεν θα εργάζονται. Τα επαγγελματικά ταμεία έχουν ευνοϊκότερη αντιμετώπιση σε όλη την Ευρώπη, έχουν μικρό λειτουργικό, δεν υπάρχουν κέρδη για κάποιον και μπορούν να συμμετάσχουν όλοι στην διαχείρισή τους. Στην ιδιωτική ασφάλιση δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι θα μπορεί να πετύχει».

TAGS: