Διεθνή

Γερμανία: “Ναι” σε νέες εκλογές λένε οι πολίτες – Εάν αποτύχει ο σχηματισμός του συνασπισμού “Τζαμάικα”

Γερμανία: “Ναι” σε νέες εκλογές λένε οι πολίτες – Εάν αποτύχει ο σχηματισμός του συνασπισμού “Τζαμάικα”
Χωρίς αποτέλεσμα φαίνεται να είναι οι συζητήσεις για τον συνασπισμό "Τζαμάικα" στη Γερμανία, με τους πολίτες να δείχνουν υπέρ της διεξαγωγής νέων εκλογών σε περίπτωση αποτυχίας.

Υπέρ της διεξαγωγής νέων εκλογών τάσσεται το 68% των ψηφοφόρων στη Γερμανία σε περίπτωση αποτυχίας των κομμάτων να σχηματίσουν συνασπισμό «Τζαμάικα», σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση. Επιπλέον, η στήριξη για τον συγκεκριμένο συνασπισμό έχει περιοριστεί στο 50%.

Στην δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, είναι ενδεικτικό ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχει μικρότερη ή μεγαλύτερη πλειοψηφία υπέρ νέων εκλογών, εφόσον οι τρέχουσες διερευνητικές συνομιλίες αποτύχουν: Στην Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) 60%, στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) 73%, στην Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία σύμφωνα με όλες τις αναλύσεις θα ευνοηθεί, 81%, στους Φιλελεύθερους (FDP) 71%, στην Αριστερά (Die Linke) 81% και στους Πράσινους 59%.

Κατά του ενδεχομένου νέων εκλογών τάσσεται το 29%, ενώ η προοπτική της «Τζαμάικα», έπειτα από διαπραγματεύσεις ενός μήνα, φαίνεται να χάνει την στήριξη των πολιτών. Υπέρ του συγκεκριμένου σχήματος τάσσεται το 50%, ποσοστό μειωμένο κατά επτά μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση, ενώ κατά το 31%. Αδιάφορο δηλώνει το 16%.

Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου πάντως, δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές. Η CDU/CSU συγκεντρώνει 33%, το SPD 21%, η AfD 11% (-1), οι Πράσινοι 12%, το FDP 10% και η Αριστερά 9%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments