Ιράκ: Ο στρατός κατέλαβε έναν από τους τελευταίους θύλακες του ISIS | Pagenews.gr
Pagenews Team 17 Νοεμβρίου 2017, 21:15

Η πόλη Ράουα του Ιράκ, στην τεράστια ερημική επαρχία Αλ-Άνμπαρ, που συνορεύει με τη Συρία, δεν βρίσκεται πια υπό την κατοχή του ISIS.

Τα κυβερνητικά στρατεύματα και παραστρατιωτικές μονάδες των φυλών «απελευθέρωσαν το σύνολο της Ράουα και ύψωσαν την ιρακινή σημαία στο σύνολο των επίσημων κτηρίων της», ανέφερε σε ανακοίνωση ο στρατηγός Αμπντελαμίρ Γιαράλαχ, της κοινής επιχειρησιακής διοίκησης (JOC), που συνενώνει το σύνολο των δυνάμεων που πολεμούν κατά του Ι.Κ. στο Ιράκ.

Οι επιχειρήσεις εξουδετέρωσης ναρκών, αλλά και των πολλών βομβών και άλλων εκρηκτικών που άφησαν πίσω τους οι τζιχαντιστές, όπως σε κάθε μάχη, συνεχίζονται ωστόσο, δήλωσε από τη Ράουα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Νομάνε Αλ Ζομπάι, διοικητής της 7ης μεραρχίας του ιρακινού στρατού.

Τον Ιούνιο του 2014 το Ι.Κ. είχε ανακηρύξει «χαλιφάτο» σε περιοχή επτά εκατομμυρίων κατοίκων με μέγεθος όσο η Ιταλία, αφού κατέλαβε ολόκληρα κομμάτια της Συρίας και σχεδόν το ένα τρίτο του εδάφους του Ιράκ.

Η τζιχαντιστική οργάνωση έχει χάσει το 95% των περιοχών αυτών, σύμφωνα με τον διεθνή συνασπισμό κατά του Ι.Κ. του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ.

Όμως, ακόμη και μετά την «απελευθέρωση» της Ράουα, οι ιρακινές δυνάμεις εξακολουθούν να σαρώνουν μεγάλα κομμάτια της ερήμου κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία για να εκδιώξουν τους τελευταίους τζιχαντιστές.

TAGS: