Τζορτζ Κλούνεϊ: Επιστρέφει στην τηλεόραση – Πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης της σειράς «Catch 22» | Pagenews.gr
Pagenews Team 17 Νοεμβρίου 2017, 12:11

Το βιβλίο που βασίστηκε ο Τζορτζ Κλούνεϊ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αντιπολεμικά μυθιστορήματα όλων των εποχών, σύμφωνα με το Variety.

Η σειρά έξι επεισοδίων της Paramount TV και της Anonymous Content είναι διασκευή του μυθιστορήματος του Αμερικανού συγγραφέα, Τζόζεφ Χέλερ, που διαδραματίζεται στην Ιταλία στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πρωταγωνιστής είναι ο σμηνίτης Τζον Γιοσάριαν, πιλότος βομβαρδιστικού της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στο σπίτι του έχοντας συμπληρώσει το απαιτούμενο όριο πτήσεων, το οποίο όμως αλλάζει κάθε φορά με αποφάσεις της ηγεσίας. Είναι επίσης εξοργισμένος εξαιτίας του γραφειοκρατικού κανόνα γνωστού ως Catch-22 που ορίζει ότι όποιος θέλει να βγει από τις μάχιμες αποστολές, δεν είναι πραγματικά τρελός. 

Ο Catch-22 είναι παγίδα, καθορίζει ότι η ανησυχία κάποιου για την προσωπική του ασφάλεια μπροστά σε πραγματικούς και άμεσους κινδύνους είναι λειτουργία ενός λογικού νου. Ένας άνθρωπος θεωρείται τρελός εάν συνεχίζει πρόθυμα να πετάει σε επικίνδυνες αποστολές μάχης, αλλά το αίτημα να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του είναι απόδειξη λογικής και συνεπώς τον καθιστά μη επιλέξιμο για να απαλλαγεί από τα καθήκοντα.

Ο Γιοσάριαν ήθελε να σταματήσει να πετάει για να βομβαρδίζει με το αεροπλάνο. Ο μοναδικός τρόπος για να σταματήσει να πετάει ήταν να δηλώσει ότι είναι παράφρων. Δηλώνοντας όμως παράφρων, σήμαινε ότι ήταν σε θέση να κρίνει τον εαυτό του σωστά και κατά συνέπεια δεν ήταν παράφρων, άρα μπορούσε να πετάει και να βομβαρδίζει. Για να μπορέσει να φύγει άρχισε να σκηνοθετεί κόλπα και καταστάσεις για να αποδείξει ότι είναι τρελός

Ο Κλούνεϊ θα υποδυθεί τον συνταγματάρχη Κάθκαρτ.

TAGS: