Κεντροαριστερά Στήριξη από Κύρκο και Γραμματικάκη στον Ανδρουλάκη | Pagenews.gr
Pagenews Team 17 Νοεμβρίου 2017, 14:10 17 Νοεμβρίου 2017, 14:10

Απομένουν δύο ημέρες για την εκλογή του επικεφαλής στην Κεντροαριστερά και οι Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος δήλωσαν υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η δήλωση του Γιώργου Γραμματικάκη:

«Οι εκλογές για την ηγεσία ενός νέου φορέα του Κέντρου, είχαν ως θετικό χαρακτηριστικό τους την εντυπωσιακή συμμετοχή, αδίκησαν όμως τον Σταύρο Θεοδωράκη και τις ριζοσπαστικές του ιδέες. Με την κατάσταση, λοιπόν, όπως διαμορφώθηκε, θεωρώ ότι η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη δίδει μεγαλύτερα εχέγγυα για να ολοκληρωθεί το δύσκολο εγχείρημα που απαιτεί πνοή ανανέωσης σε πρόσωπα και θεσμούς. Θεωρώ, παράλληλα, την ευρωπαϊκή του εμπειρία σημαντικό παράγοντα για την κρίσιμη περίοδο, που περνά η χώρα μας. 

Η στήριξη μου στον Νίκο Ανδρουλάκη είναι, λοιπόν, πράξη ελπίδας για μια προοδευτική πορεία, και μ’ αυτήν την προσδοκία καλώ όλους τους φίλους να συμμετάσχουν στη νέα εκλογική διαδικασία». 

Η δήλωση του Μίλτου Κύρκου:

«Τον Αύγουστο το Ποτάμι με επιλογή του επικεφαλής του αποφάσισε τη συμμετοχή του στη διαδικασία εκλογής του αρχηγού του νέου προοδευτικού φορέα. Αν και σταθερά πίστευα στην ανάγκη αυτόνομης πορείας του Ποταμιού, στήριξα το Σταύρο στην απόφασή του, καθώς έθετε, και σωστά, τη σύγκρουση με το πελατειακό κράτος στην αιχμή του προγραμματικού λόγου μας. Το έθετε, επίσης, ευθέως και ο Γιώργος Καμίνης και το αναφέρει σταθερά και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Με τον Νίκο συνεργάζομαι αρμονικά εδώ και τρία χρόνια σε πολλά κοινοβουλευτικά, νομοθετικά θέματα, έχουμε δώσει κοινές μάχες εντός της Σοσιαλιστικής Ομάδας και τον στηρίζω ανεπιφύλακτα στο δεύτερο γύρο.

Η επόμενη Κυριακή πρέπει ανεξάρτητα του ποιος θα εκλεγεί αρχηγός, να σηματοδοτήσει ένα βήμα προς τη συγκρότηση μιας προγραμματικής πρότασης παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας, όπου κύρια αιχμή είναι η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και η σύγκρουση με τις παρωχημένες αντιλήψεις και τρόπους διακυβέρνησης. 

Η κ. Γεννηματά άνοιξε με τόλμη το παιχνίδι της ηγεσίας, τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι αντίστοιχα των ελπίδων των 212.000 πολιτών που συμμετείχαν στη διαδικασία.» 

Την στήριξη της υποψηφιότητας Ανδρουλάκη έχουν επίσης ανακοινώνει ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Κώστας Καρκατσούλης.

TAGS: