Σάαντ αλ-Χαρίρι: Θα επιστρέψει στο Λίβανο τις επόμενες μέρες | Pagenews.gr
Pagenews Team 18 Νοεμβρίου 2017, 15:16

Ο Σάαντ αλ-Χαρίρι ευχαρίστησε τη Γαλλία και τον πρόεδρό της Εμανουέλ Μακρόν «για την υποστήριξή του», μετά τη συνάντηση και το γεύμα στο Μέγαρο των Ηλυσίων, μερικές ώρες μετά την άφιξή του προερχόμενος από το Ριάντ.

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την υποστήριξή του, απέδειξε μια αδιάψευστη φιλία και δεν θα το ξεχάσω ποτέ», δήλωσε κατά την έξοδό του από το προεδρικό μέγαρο. «Η Γαλλία έδειξε ακόμη μια φορά το μεγαλείο του ρόλου της στον κόσμο και στην περιοχή. Αποδεικνύει την αφοσίωσή της στον Λίβανο και στη σταθερότητά του», πρόσθεσε.

«Θα πάω στη Βηρυτό τις ερχόμενες ημέρες. Θα συμμετάσχω στους εορτασμούς για την ανεξαρτησία μας και από εκεί θα γνωστοποιήσω τη θέση μου για όλα τα θέματα αφού συναντηθώ με τον πρόεδρο Μισέλ Αούν» ανέφερε.

Ο Μακρόν δεν έκανε δηλώσεις αφού συνόδευσε, μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ, τον Χαρίρι, τη σύζυγό του και τον μεγαλύτερο γιο τους στην κορυφή των σκαλιών του προεδρικού μεγάρου όπου έλαβαν θέση για τους φωτογράφους.

Ο Μακρόν κάλεσε στο Παρίσι τον Χαρίρι και την οικογένειά του «για μερικές ημέρες ή μερικές εβδομάδες», στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας λύσης στο αδιέξοδο που προκλήθηκε από την ξαφνική ανακοίνωση της παραίτησής του από την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, στις 4 Νοεμβρίου.

TAGS: