Οικονομία

Wall Street: Δεύτερη εβδομάδα απωλειών για Dow Jones και S&P 500

Wall Street: Δεύτερη εβδομάδα απωλειών για Dow Jones και S&P 500
Σε αρνητικό έδαφος τερμάτισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να σημειώνουν τη δεύτερη διαδοχική εβδομάδα απωλειών.

Dow Jones: Οι επενδυτές της Wall Street επικεντρώνουν την προσοχή τους στο φορολογικό νομοσχέδιο των ΗΠΑ που εγκρίθηκε, την Πέμπτη, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, εξέλιξη που συνιστά νίκη για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ τραμπ, αλλά υπάρχουν και αρκετά εμπόδια μέχρι την τελική του ψήφιση.

Εν τω μεταξύ, πιέσεις δέχθηκε και το δολάριο, καθώς η αγορά παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την έρευνα για τη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η WSJ, η ομάδα του ειδικού ερευνητή Robert Mueller έχει κλητεύσει στελέχη της προεκλογικής καμπάνιας του Trump να παραδώσουν όλα τα σχετικά έγγραφα στο πλαίσιο της έρευνας για την εμπλοκή ρωσικών υπηρεσιών.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 0,43%, ήτοι 100 μονάδες, στις 23.358,24 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,26% στις 2.578,85 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,16% στις 6.782,79 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έχασε 0,3%, ο S&P 500 διαμορφώθηκε 0,1% χαμηλότερα, με τον Nasdaq να εξασφαλίζει θετικό πρόσημο και να κερδίζει 0,5%.

Η μετοχή της Tesla γνώρισε "άλμα" άνω του 2% μετά τις ανακοινώσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων την Πέμπτη για το δίκτυο σταθμών ανεφοδιασμού που θέλει να δημιουργήσει.

Ισχυρά κέρδη άνω του 6% κατέγραψε παράλληλα η 21st Century Fox εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η Comcast και η Verizon Communications εξετάζουν το ενδεχόμενο να υποβάλουν προσφορές για την εξαγορά ενός μεγάλου μεριδίου στην εταιρεία.

Από το "μέτωπο" των αποτελεσμάτων, η Hibbett Sports κέρδισε 15% καθώς τα αποτελέσματα της εταιρείας αθλητικών ειδών ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στα μάκρο της ημέρας, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν κατά 13,7% τον Οκτώβριο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι οικονομικές άδειες – ένδειξη για την πορεία της δραστηριότητας τους επόμενους μήνες – σημείωσαν άνοδο 5,9%. Σημειώνεται ότι οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 4,4% για τις ενάρξεις και 2,9% για τις άδειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments