Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν απών στις φονικές πλημμύρες στη δυτική Αττική | Pagenews.gr
Pagenews Team 18 Νοεμβρίου 2017, 18:51

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις φονικές πλημμύρες στη δυτική Αττική ανέφερε ότι "δεν γίνεται σοβαρή πολιτική με το να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μόλις για 10 λεπτά στην περιοχή, χωρίς καν να συζητά με τους κατοίκους, χωρίς καν να μπαίνει στην πόλη της Μάνδρας για να δει το μέγεθος της ζημιάς".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της ομιλίας του από το 5ο προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα είπε μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση αυτή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν απόντες από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές, αλλά και από τις υπόλοιπες καταστροφές που χτύπησαν τη χώρα τους τελευταίους μήνες».

«Ο πρωθυπουργός ήταν απών από τις πυρκαγιές. Επιθεώρησε μόνο -με πολύ μεγάλη καθυστέρηση- από αέρος. Ήταν τελείως απών από την μεγάλη οικολογική καταστροφή η οποία έπληξε τον Σαρωνικό -πριν από λίγες εβδομάδες- και η οποία προκάλεσε πολύ μεγάλη οικονομική, αλλά και οικολογική ζημιά στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στις πρωτοβουλίες που πήρε η παράταξη του για την πρωτοφανή τραγωδία στη δυτική Αττική, λέγοντας πως «συστήσαμε μια επιτροπή από ειδικούς οι οποίοι πολύ γρήγορα θα καταλήξουν σε συγκεκριμένα πορίσματα για το τι πήγε στραβά και το τι μπορεί να διορθωθεί στον συνολικότερο σχεδιασμό για τα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής. Επίσης είπε ότι η ΝΔ πρότεινε άμεσα μέτρα υποστήριξης των πληγέντων, ενώ υποστήριξε πως επικοινώνησε προσωπικά με τον κ. Βέμπερ, τον υπεύθυνο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, τον κ. Στυλιανίδη και την κυρία Κρετσού, τους δύο συναρμόδιους Επιτρόπους, «για να δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να υποστηρίξουμε το αίτημα της χώρας για πρόσβαση σε πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο αλληλεγγύης για φυσικές καταστροφές».

«Είναι μια δύσκολη, περίπλοκη και γραφειοκρατική υπόθεση η οποία όμως πρέπει να τυγχάνει της στήριξης όλων των πολιτικών δυνάμεων και βεβαίως του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το οποίο είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δύναμη σήμερα στην ΕΕ και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τόνισε δε ότι κινητοποιήθηκαν μέσω του οργανωτικού μηχανισμού, οι εθελοντές, οι Τοπικές Οργανώσεις, «ώστε να συνεισφέρουμε και εμείς -στο μέτρο του δυνατού- στην υποστήριξη των ανθρώπων που έχασαν από τη μια στιγμή στην άλλη το βιός τους με συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης».

TAGS: