Πολιτική

Βουλή: Βίαιη προσαγωγή για τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ

Βουλή: Βίαιη προσαγωγή για τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ
Την βίαιη προσαγωγή του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θόδωρου Παπαδημητρίου αποφάσισε σήμερα η Βουλή, σε περίπτωση που δεν προσέλθει οικειοθελώς στην Εξεταστική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αποφάσισε νωρίτερα την βίαιη προσαγωγή του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θόδωρου Παπαδημητρίου για τα θέματα της Υγείας. 

Η απόφαση ελήφθη μετά την άρνηση επί τρεις φορές του κ. Παπαδημητρίου να προσέλθει στην επιτροπή επικαλούμενος θέματα υγείας του. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων μίλησαν για εμπαιγμό της Επιτροπής και ζήτησαν την άμεση παρουσία του κ. Παπαδημητρίου στην Επιτροπή. 

Με απόφαση της Βουλής πλέον, εάν μέχρι την Τρίτη το πρωί ο κ Παπαδημητρίου δεν προσέλθει οικειοθελώς θα τον περιμένει περιπολικό προκειμένου να τον προσαγάγει βιαίως. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε στην Εξεταστική Επιτροπή η ιατρική γνωμάτευση που διαβεβαιώνει ότι ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου μπορεί να υποστεί το «βάσανο της κατάθεσης». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τελέστηκε και σχετική ιατρική εξέταση προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το κατά πόσο δύναται να παραστεί ως μάρτυρας.

Ο υπόδικος πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ αρχικά είχε επικαλεστεί το δικαίωμα της σιωπής λόγω του ότι διώκεται για υποθέσεις που αφορούν την Εξεταστική Επιτροπή κι όταν το επιχείρημα αυτό κατέπεσε, προφασίστηκε λόγους υγείας για να αποφύγει την κατάθεση. Πλέον, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, αν και πάλι ο κ. Παπαδημητρίου αρνηθεί να προσέλθει, τότε θα διαταχθεί από το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής η βίαιη προσαγωγή του.

Αξίζει να προστεθεί πως ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν πρωταγωνιστής στις συνομιλίες μεταξύ άλλων με τον διευθυντή του γραφείου του τότε υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, οι οποίες αφορούσαν διορισμούς και εξυπηρετήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments