Διεθνή

Καλιφόρνια: Συνεχίζονται οι φωτιές – Απειλούνται χιλιάδες κατοικίες

Καλιφόρνια: Συνεχίζονται οι φωτιές – Απειλούνται χιλιάδες κατοικίες
Η Καλιφόνια βρίσκεται σε συναγερμό με τις φωτιές να κατακαίνες χιλιάδες στρέμματα και να απειλούν ζωές και περιουσίες.

Οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους στη νότια Καλιφόρνια, όπου η μικρή και σύντομη εξασθένιση των ανέμων διευκόλυνε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ωστόσο χιλιάδες κατοικίες παραμένουν υπό απειλή.

Η πολιτεία μετρά τις πληγές της καθώς σχεδόν 710.000 στρέμματα έχουν ήδη μετατραπεί σε στάχτη από τη Δευτέρα στις περιοχές του Λος Άντζελες, της Σάντα Μπάρμπαρα στα βόρεια και του Σαν Ντιέγκο στα νότια.

Το μεγαλύτερο μέτωπο, εκείνο στην κομητεία Βεντούρα, μεταξύ του Λος Άντζελες και της Σάντα Μπάρμπαρα, είχε τεθεί υπό έλεγχο σήμερα το πρωί σε ποσοστό μόλις 15%, ενώ απειλεί 15.000 κτίρια, όπως επισημαίνει η αρχή αντιμετώπισης πυρκαγιών της Καλιφόρνιας Calfire.

Η φωτιά έχει καταστρέψει σχεδόν 540 κτίρια και έχει κάψει 600000 στρέμματα γης.nnΣήμερα το πρωί, οι πυροσβεστικές δυνάμεις της κομητείας Βεντούρα γνωστοποίησαν στον λογαριασμό τους στο Twitter ότι η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά» έπειτα από τη σκληρή μάχη που έδωσαν χθες με τις φλόγες, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από χθες το βράδυ, οι κάτοικοι πολλών συνοικιών στη Βεντούρα πήραν το πράσινο φως των αρχών να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η εντολή εκκένωσης ήρθη επίσης για την κοιλάδα Οτζάι.nnΕντούτοις, η φωτιά κατευθύνεται προς τα βόρεια και τη Σάντα Μπάρμπαρα, όπου οι αρχές ξεκίνησαν από χθες την εκκένωση των περιοχών κοντά στο δάσος Λος Πάντρες. Διένειμαν σήμερα στους κατοίκους ειδικές μάσκες για να προστατευτούν από τον καπνό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments