Αθλητισμός

Πέρασε τον Σπανούλη ο Καλάθης !

Πέρασε τον Σπανούλη ο Καλάθης !
Ο Νικ Καλάθης έβαλε 18 πόντους στον Άρη και πέρασε τον Βασίλη Σπανούλη στην λίστα των πρώτων σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού.n

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου του ΕΣΑΚΕ με τα ξεχωριστά στατιστικά που προέκυψαν από το ματς των «κίτρινων» με το «τριφύλλι», αναφέρει: 

«Με ατομικό ρεκόρ περιόδου στη Stoiximan.gr Basket League ολοκλήρωσε το παιχνίδι με τον Άρη ο Νικ Καλάθης σημειώνοντας 18 πόντους. Με αυτούς έγινε ο 12ος σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού Superfoods προσπερνώντας τον Βασίλη Σπανούλη. Έφτασε τους 1.440 ενώ ο Λαρισαίος στα τέσσερα χρόνια που έπαιξε με το «τριφύλλι» είχε 1.427.

Ο Καλάθης έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων για 5η φορά στις οχτώ αγωνιστικές και μάλιστα οι 18 πόντοι του αποτελούν ατομικό ρεκόρ περιόδου. Είχε από 14 στα ματς με τον Ολυμπιακό και τον Προμηθέα.

Ακόμη με τα τρία εύστοχα δίποντα του, έφτασε τα 440 στο πρωτάθλημα και ανέβηκε στην 11η θέση της σχετικής, ιστορικής λίστας των «πράσινων» αφήνοντας πίσω του τον Ντάριλ Μίντλετον (439).

 Πέραν όσων έκανε ο Καλάθης…

*Ο Νίκος Παππάς είχε 2/3 τρίποντα με τα οποία ξεπέρασε τα 200 εύστοχα στη Stoiximan.gr Basket League. Έχει πλέον 201/552.

Ο διεθνής γκαρντ έγινε ο 65ος σκόρερ στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Με τους έξι πόντους του, έφτασε τους 1.935 και προσπέρασε τον Γιώργο Καλαϊτζή (1.930).

*Ο Τζέιμς Γκιστ «έπιασε» τον Χουάν Αντόνιο Μοράλες στην 27η θέση της λίστας των ξένων παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στη Stoiximan.gr Basket League έχοντας πια 136.

*Ο Ίαν Βουγιούκας είχε ένα επιθετικό ριμπάουντ και έγινε ο 19ος στην ιστορία του Παναθηναϊκού Superfoods που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο Παναθηναϊκός Superfoods ήταν πολύ αποτελεσματικός από το τρίποντο και το 54,16% με το οποίο σούταραν από τα 6.75 (13/24) είναι η κορυφαία φετινή επίδοση του στη Stoiximan.gr Basket League. Είχε 43,75% (7/16) στο ματς με τον Προμηθέα.

*Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν παράλληλα την κορυφαία επίδοση τους στο πρωτάθλημα με 13 εύστοχα τρίποντα όσα είχαν και κόντρα στον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο.

*Ρεκόρ περιόδου είναι και το 84,61% με το οποίο σούταραν σήμερα από τη γραμμή του φάουλ (11/13). Είχαν 77,77% (14/18) κόντρα στον Ολυμπιακό.

*Στον αντίποδα, το 42,22% με το οποίο σούταραν για δύο πόντους (19/45) είναι η χειρότερη φετινή επίδοση τους. Είχαν 48,64% (18/37) στο ΣΕΦ.

Ο Βασιλόπουλος «έπιασε» τον Παπαδόπουλο

*Τις 170 τάπες στη Stoiximan.gr Basket League έφτασε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος με τη μία που έκανε σήμερα. Έτσι «έπιασε» τον Λάζαρο Παπαδόπουλο στη 15η θέση της σχετικής λίστας.

*Στην 5η θέση των κορυφαίων ριμπάουντερ, σε απόλυτους βέβαια αριθμούς, στην ιστορία του Άρη ανέβηκε ο Σπύρος Μούρτος. Ο αρχηγός των «κίτρινων» είχε τέσσερα ριμπάουντ, έφτασε τα 481, ξεπέρασε τον Γιώργο Σιγάλα και έφτασε τους Ρόι Τάρπλεϊ και Χοσέ Ορτίθ.

Δύο από αυτά τα ριμπάουντ ήταν επιθετικά κι έτσι φτάνοντας τα 119, έγινε ο 8ος της σχετικής λίστας του Άρη ξεπερνώντας τον Άντριου Μπετς (117).

*Το καλύτερο, βάσει των αριθμών, παιχνίδι του ήταν το σημερινό για τον Κιθ Μπένσον όπως δείχνουν και οι 21 βαθμοί του στο ranking. Είχε τρεις φορές από 17.

Ατομικό ρεκόρ είναι και οι 18 πόντοι, δύο περισσότεροι από τα παιχνίδια με τον Κόροιβο και τον Προμηθέα.

*Για πρώτη φορά ο Γκάρι Μπελ έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων (11).

*Ο Βασίλης Χρηστίδης δεν είχε τάπα στις 16 πρώτες εμφανίσεις του στη Stoiximan.gr Basket League. Σήμερα όμως είχε τρεις.

*Τα τρία ριμπάουντ που είχε σήμερα ήταν αρκετά για τον Μιχάλη Τσαϊρέλη για να φτάσει τα 600 στην κατηγορία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments