Δήμος Χαλανδρίου: Νέος βιοκλιματικός βρεφονηπιακός σταθμός στο Πάτημα | Pagenews.gr
Pagenews Team 10 Δεκεμβρίου 2017, 14:21

Ο Δήμος Χαλανδίου διαθέτει πλέον τον 5ο παιδικό σταθμό, που εγαινίασαν νωρίτερα η Ρένα Δουτου και ο Δήμαρχος Χαλανδίου Σίμος Ρούσσος. 

Πρόκειται για έναν σύγχρονο χώρο που φέτος φιλοξενεί 115 βρέφη και νήπια. Βρίσκεται σε χώρο 2,5 στρεμμάτων και περιλαμβάνει αίθουσες πολλαπλών χρήσεων για νήπια, αίθουσες ύπνου βρεφών και παιδιών, εστιατόριο, κουζίνα, γραφεία και βοηθητικές εγκαταστάσεις. 

Η βεράντα του ορόφου διαθέτει χώρους παιχνιδιού και έναν μικρό αστικό κήπο με αρωματικά φυτά, ενώ στην αυλή καλλιεργείται ένας αστικός λαχανόκηπος, με στόχο την εξοικείωση των παιδιών από μικρή ηλικία με την αστική γεωργία.

Η κατασκευή του κτιρίου και η προμήθεια πλήρους εξοπλισμού ολοκληρώθηκαν με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 και με μελέτη και επίβλεψη του δήμου Χαλανδρίου.

Κατά τη λειτουργία του σταθμού ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη στήριξη των πιο αδύναμων, οικονομικά και κοινωνικά, γονέων, μέσω της αξιοποίησης των voucher του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 (Άξονας Προτεραιότητας 9).

Η κ. Δούρου συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο καθώς και από περιφερειακούς συμβούλους του ίδιου τομέα.

TAGS: