Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη Έλληνας, ύστερα από καταδίωξη, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών | Pagenews.gr
Pagenews Team 10 Δεκεμβρίου 2017, 11:02

Συνελήφθη Έλληνας, στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από καταδίωξη, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για 48χρονο άντρα, σε βάρος του οποίου, αλλά κι ακόμη ενός συνεργού του, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της «Μεταφοράς – Προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας» και της «Απείθειας».

Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης, αστυνομικοί εντόπισαν φορτηγό αυτοκίνητο τύπου βαν, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ακινητοποιήθηκε. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε μεταφορά 15 αλλοδαπών που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για τη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, ενώ συνελήφθη ο διακινητής που επέβαινε ως οδηγός.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, έναντι χρηματικού ποσού κι έχοντας ως τελικό προορισμό τη χώρα μας.

Κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο μεταφοράς και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

TAGS: