Παναγιώτης Λαφαζάνης: Να αναγνωρίσει η Ελλάδα πλήρως το παλιαστινιακό κράτος | Pagenews.gr
Pagenews Team 10 Δεκεμβρίου 2017, 15:02

Ο κ. Λαφαζάνης, μιλώντας για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από τον Τραμπ επεσήμανε ότι η Ελλάδα οφείλει να ακυρώσει τις όποιες φανερές και κρυφές στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ, ενώ η χώρα οφείλει εδώ και τώρα να αναγνωρίσει πλήρως το παλαιστινιακό κράτος».

Όπως υποστήριξε, την ώρα που η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ σπέρνει «τη φρίκη, τον θάνατο και τον τρόμο στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και ανάβουν φωτιές πολέμου στην περιοχή μας».

«Η Ελλάδα αυτήν την ώρα ακολουθεί μια δορυφορική στον αμερικανοϊσραηλινό άξονα στρατηγική, ενώ κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση έχουν παραδώσει γη, αέρα και θάλασσα στις ΗΠΑ και το Ισραήλ για γυμνάσια και επιδρομικές ασκήσεις», πρόσθεσε.

Εγκάλεσε δε την κυβέρνηση ότι «ρίχνει στάχτη στα μάτια της ελληνικής κοινής γνώμης, λαμβάνοντας απλώς κάποιες αβρόφρονες αποστάσεις από τις επιλογές του Τραμπ, περισσότερο για να χρυσώσει το χάπι και να αποκρύψει της πραγματικές της επιλογές αγκίστρωσης στον αμερικανοϊσραηλινό άξονα».

TAGS: